ΕΛΛΑΔΑ

Στέρεψαν από νερό χωριά του Πηλίου

Στέρεψαν από νερό χωριά του Πηλίου

Με υδροφόρες εφοδιάζονται με νερό εδώ και δύο μέρες τα χωριά του δήμου Νοτίου Πηλίου Κατηγιώργης, Λύρη, Πρόπαν και Μουρτίας.

Η Δημοτική Αρχή εφάρμοσε την παραπάνω λύση έκτακτης ανάγκης για να μη διψάσουν οι ντόπιοι και οι τουρίστες της περιοχής, καθώς το νερό των πηγών με το οποίο υδροδοτούσαν τις συγκεκριμένες περιοχές δεν επαρκεί εξαιτίας των αυξημένων αναγκών αλλά και της υπερκατανάλωσης σύμφωνα με το taxydromos.gr.

Tις προηγούμενες ημέρες σε ώρες αιχμής οι συγκεκριμένες περιοχές ξέμειναν από νερό, με αποτέλεσμα ντόπιοι και τουρίστες να καλύπτουν τις ανάγκες τους με εμφιαλωμένο.

Την ίδια στιγμή τα Καλά Νερά, η Κορόπη και η Μηλίνα έχουν βγει εκτός από το φράγμα Παναγιώτικο, καθώς έχουν εναλλακτικές λύσεις υδροδότησης από πηγές που διαθέτουν. Η μοναδική περιοχή που προμηθεύεται σήμερα νερό από το Παναγιώτικο είναι το Τρίκερι.

Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε από τον υπεύθυνο στο τομέα ύδρευσης του dήμου Νοτίου Πηλίου κ. Κώστα Λεγαντή, σε περίπτωση που χρειαστεί θα συνδεθούν ξανά με το φράγμα Παναγιώτικο οι περιοχές που βγήκαν εκτός.

'Eκκληση για ορθολογική χρήση νερού

Με αφορμή το δύσκολο καλοκαίρι από πλευρά υδροδότησης των χωριών του Νοτίου Πηλίου, ο κ. Λεγαντής, απευθύνει έκκληση προς τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού, διευκρινίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα πέσουν πρόστιμα.

Ειδικότερα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου αποφασίστηκε η επιβολή προστίμων για ακραίες περιπτώσεις κατασπατάλησης νερού. Όπως αποφασίστηκε, σε τέτοιες περιπτώσεις που εντοπίζονται θα επιβάλλεται πρόστιμο 35 ευρώ και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι δημότες δεν συμμορφώνονται το πρόστιμο φτάνει τα 70 ευρώ.

«Φέτος αναγκαστήκαμε να εφαρμόσουμε εναλλακτικές λύσεις ανάγκης για την υδροδότηση των περιοχών Κατηγιώργη, Λύρη, Πρόπαν και Μουρτιάς. Από προχθές Κυριακή έχουμε μισθώσει ιδιωτικά βυτιοφόρα - υδροφόρες για την μεταφορά νερού. Οι ανάγκες κατανάλωσης αυξήθηκαν σημαντικά και οι πηγές υδροδότησης δεν επαρκούσαν καθώς προηγήθηκαν δύο χειμώνες χωρίς πολλές βροχές. Από τις αρχές του καλοκαιριού είχαμε προβλέψει ότι θα υπάρχει πρόβλημα με το νερό και είχαμε ενημερώσει τον κόσμο με ανακοινώσεις, προειδοποιώντας για ορθολογική χρήση του νερού και για τον περιορισμό της σπατάλης», τόνισε ο κ. Λεγαντής.

Τέλος, όπως διευκρίνισε, οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, καθώς θα κορυφωθεί η τουριστική κίνηση και θα αυξηθούν οι ανάγκες κατανάλωσης νερού.

Διαβάστε επίσης:

Ο ΕΝΦΙΑ, το πολυνομοσχέδιο και ο βίος της κυβέρνησης