ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασαν στην Τραπεζούντα οι Θεσσαλονικείς ποδηλάτες

Έφτασαν στην Τραπεζούντα οι Θεσσαλονικείς ποδηλάτες

Διέσχισαν κοντά 2.000 χιλιόμετρα, δοκίμασαν τις αντοχές τους και με τη βοήθεια της Παναγίας, όπως λένε οι ίδιοι, πέτυχαν τον στόχο τους.

Οι τρεις Θεσσαλονικείς ποδηλάτες, ο 47χρονος Παντελής Τζερτζεβέλης, ο 41χρονος Βασίλης Γιοσμάς και ο 67χρονος Παναγιώτης Σωτηριάδης, που είχαν ξεκινήσει την 1η Αυγούστου από την Παναγία Σουμελά του Βερμίου Ημαθίας, έφτασαν στην Τραπεζούντα.

Αύριο, την ημέρα που τιμάται η Κοίμηση της, θα προσκυνήσουν στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά, εκπληρώνοντας τα δικά τους τάματα, αλλά και των άγνωστων ανθρώπων που τους σταματούσαν στο δρόμο και τους εμπιστεύονταν αφιερώματα.

Επίσης, θα ανάψουν τα κεριά που πήραν από το μοναστήρι στο Βέρμιο.

Όπως δήλωσε ο Παντελής Τζερτζεβέλης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής ήταν τα βουνά που έπρεπε να διασχίσουν στην Τουρκία, 200 χιλιόμετρα μετά την Κωνσταντινούπολη και μέχρι τη Σινώπη. "Η Παναγία μας βοήθησε, μας έδινε δύναμη να γυρίσουν τα πόδια μας. Ό,τι είχαμε και δεν είχαμε το δώσαμε", πρόσθεσε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε υποδειγματική τη συμπεριφορά των Τούρκων, οι οποίοι όχι μόνο δεν δημιούργησαν προβλήματα, αντίθετα ποδηλατικές και φυσιολατρικές ομάδες έκαναν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν τους Θεσσαλονικείς. Συνέλαβαν στην προβολή του εγχειρήματος στα τουρκικά ΜΜΕ και έτσι σε πολλές πόλεις κόσμος ερχόταν να τους προϋπαντήσει. "'Έκανα φίλους καθ' οδόν από το πουθενά", σημείωσε ο κ. Τζερτζεβέλης.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή πινακίδων και αδειών εν όψει Δεκαπενταύγουστου