ΕΛΛΑΔΑ

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατο 16/8

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατο 16/8

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη), για σήμερα Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας.

Πολύ υψηλό κίνδυνο αντιμετωπίζει η Λακωνία, τα Κύθηρα, ο νομός Μεσσηνίας, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Λευκάδα, η Ιθάκη και ο νομός Χανίων.

140816

Αντίστοιχα, υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, αντιμετωπίζει ένα μεγάλο τμήμα της ηπειρώτικης Ελλάδας, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Κάρπαθος καθώς και οι νομοί Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199