ΕΛΛΑΔΑ

Πολίτες αναζητούν νέες μορφές αντίδρασης στα χαράτσια της κυβέρνησης

Πολίτες αναζητούν νέες μορφές αντίδρασης στα χαράτσια της κυβέρνησης

Kαταθέτουν «Δήλωσης Επιφύλαξης», σε ΔΟΥ και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων - Δηλώνουν ότι επιφυλάσσονται να διεκδικήσουν κάθε ποσό που πλήρωσαν αχρεωστήτως, ως φόρο, τέλος, πρόστιμο ή από άλλες αιτίες

Σε κατάσταση απόγνωσης είναι πλέον οι πολίτες με τους φόρους που κάθε χρόνο επινοεί η κυβέρνηση και από προσωρινοί γίνονται μόνιμοι, να «πνίγουν» τα νοικοκυριά.

Mετά τις προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ, που έχουν ήδη φτάσει τις 80.000, όπου οι φορολογούμενοι προσφεύγουν μαζικά στις Δ.Ο.Υ. ζητώντας ουσιαστικά την ακύρωση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του νέου φόρου ή τη σημαντική μείωση των επιβαρύνσεων που αναγράφουν τα συγκεκριμένα σημειώματα, τώρα οι πολίτες βρίσκουν νεό τρόπο αντίδρασης στα χαράτσια.

Η κίνηση πολιτών «ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ» προχωρά σε μία καινούργια δράση νομικού και κοινωνικού ακτιβισμού: Την κατάθεση προς τις ΔΟΥ και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών μίας “Δήλωσης Επιφύλαξης”, με την οποία ο κάθε πολίτης μπορεί να δηλώσει ότι επιφυλάσσεται να διεκδικήσει κάθε ποσό που πλήρωσε αχρεωστήτως, ως φόρο, τέλος, πρόστιμο ή από άλλες αιτίες.

Οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ» υποστηρίζουν ότι: «το Κράτος έχει με το μέρος του τους μηχανισμούς της κρατικής εξουσίας για να εισπράττει τους παράλογους και (συχνά) παράνομους φόρους από τους πολίτες, με τη χρήση και την απειλή των αναγκαστικών διατάξεων του “Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων”.

Από την άλλη πλευρά, οι φορολογούμενοι πολίτες έχουν με το μέρος τους το δίκιο, τη δύναμη της φωνής, του μυαλού και της ψήφου τους.

Δηλώνουν δε ότι, οι πολίτες θα συνεχίσουν να πολεμούν ενάντια στους παράλογους και παράνομους φόρους, με όλα τα πρόσφορα νομικά μέσα. Και στα πλαίσια αυτών των ενεργειών τους, προειδοποιούν την κυβέρνηση ότι θα ζητήσουν πίσω κάθε ευρώ που πλήρωσαν παράνομα ή το οποίο δεν όφειλαν να πληρώσουν. Για το λόγο αυτόν, επιφυλάσσονται επί όλων των νομίμων δικαιωμάτων τους.

Ακολουθεί το κείμενο της Δήλωσης Επιφύλαξης:

eggrafo


Διαβάστε επίσης:

«Στέγνωσαν» τον κόσμο με φόρους

Φόρος και στις παροχές σε είδος των επιχειρήσεων προς τους εργαζομένους