ΕΛΛΑΔΑ

Κινδύνεψε 14χρονη μετά από επίσκεψη σε οδοντιατρείο γειτονικού κράτους

Κινδύνεψε 14χρονη μετά από επίσκεψη σε οδοντιατρείο γειτονικού κράτους

Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου μία 14χρονη επισκέφθηκε οδοντιατρείο γειτονικού Βαλκανικού Κράτους για την εξαγωγή νεογιλών δοντιών.

Το αποτέλεσμα της επισκέψεώς της είχε μη αναμενόμενα αποτελέσματα, μιας και μετά την οδοντιατρική παρέμβαση του εκεί οδοντιάτρου η 14χρονη είχε ακατάσχετη αιμορραγία με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή της, αναφέρει το kozanilife.gr

Η 14χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μαμάτσειο Κοζάνης και αφού νοσηλεύτηκε για τρείς ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπανικολάου, όπου και νοσηλεύτηκε μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της .

Να σημειώσουμε ότι η σοβαρότητα του περιστατικού ήταν υψίστης σημασίας και για το λόγο αυτό σε δηλώσεις προέβη ο Αντιπρόεδρος του οδοντιατρικού Συλλόγου κος Καραγιαννίδης Βασίλης στο kozaniLife.gr.

Ο κος Καραγιαννίδης είπε πώς υπάρχουν σωρεία περιστατικών και καταγγελιών ασθενών που επισκέφθηκαν γειτονικές χώρες, προκειμένου να αναζητήσουν φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες.

Ο κος Καραγιαννίδης ανέφερε περιστατικά τα οποία καταγγέλλονται όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, όπου ο κόσμος καταφεύγει στις γειτονικές βαλκανικές χώρες αναζητώντας φθηνότερες ιατρικές υπηρεσίες, χωρίς να διερευνά όμως την προσωπική του ασφάλεια.

«Πριν ενάμιση μήνα ο καθηγητής κος Αντωνιάδης από το Γ. Παπανικολάου, μας πληροφόρησε για περιστατικό στο οποίο προκειμένου να γίνουν εξαγωγές γρήγορα-γρήγορα σε βόρεια χώρα στην οποία επέλεξε για τις ιατρικές του υπηρεσίας, ο ασθενής υπέστη κάταγμα στη γνάθο.

Δυστυχώς μετά από ενάμιση μήνα επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο».

Ανέφερε χαρακτηριστικά πόσο αυξημένα είναι τα κρούσματα της ηπατίτιδας στην Κοζάνη, λόγω της μη τήρησης των κανόνων υγιεινής και αποστείρωσης των οδοντιατρικών εργαλείων.

Όταν ρωτήθηκε ο κ. Καραγιαννίδης για το αν στην περίπτωση της 14χρονης υφίσταται παθολογικό αίτιο για την ακατάσχετη αιμορραγία, μας διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει παθολογικός παράγοντας που δημιούργησε αυτή την ανεξέλεγκτη αιμορραγία και μάλιστα αυτό επιβεβαιώθηκε και από Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου» με το οποία συνομίλησε ο κος Καραγιαννίδης για την εξέλιξη της υγείας της 14χρονης.

Βέβαια, σχολίασε πώς ακόμα και παθολογικός παράγοντας να υπήρχε, ο κάθε οδοντίατρος οφείλει να πάρει ιστορικό του ασθενούς, πριν προβεί σε οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία.

«Αλίμονο στον οδοντίατρο που πάει να κάνει εξαγωγή και δεν παίρνει ιστορικό ενδοκαρδίτιδας, ηπατικό, νεφρικό, ενδοκρινικό, οστεοπόρωσης και γενικότερα αν παίρνει ο ασθενής οποιαδήποτε αγωγή».

Σχετικές ειδήσεις