ΕΛΛΑΔΑ

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Έβρου

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Έβρου

Αίτημα προκειμένου να κηρυχθούν κάποιοι οικισμοί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αφού περισσότερα από 80.000 στρέμματα έχουν πλημμυρίσει εξαιτίας της στάθμης του ποταμού Έβρου και του Ερυθροπόταμου, κατέθεσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης στο αρμόδιο υπουργείο.

Το πρωί της Τετάρτης, 10/12/14 πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και εκεί να γίνουν συντονισμένες και εντατικές προσπάθειες από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, προκειμένου να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός ετοιμότητας για το ενδεχόμενο της περαιτέρω αύξησης της στάθμης των υδάτων του Έβρου, η οποία θα μπορούσε να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα σε όλο το μήκος του ποταμού η στάθμη ξεπερνά τα έξι μέτρα από τα νερά που έχουν εισρεύσει από τους ποταμούς Άρδα, Ερυθροπόταμο, Τούντζα και Εργίνη.

Οι οικισμοί που αναμένεται να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι της Βύσσας, του Κυπρίνου, της Ορεστιάδος, του Τριγώνου, του Διδυμοτείχου, των Μεταξάδων, του Ορφέα, του Σουφλίου, του Τυχερού και των Φερών.

Σχετικές ειδήσεις