ΕΛΛΑΔΑ

Ο Καμμένος αλληλέγγυος στους πληγέντες του Εβρου

Ο Καμμένος αλληλέγγυος στους πληγέντες του Εβρου

Στο πλευρό των κατοίκων του Εβρου που δοκιμάζονται από πρωτοφανείς καταστροφές τάχθηκε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ο οποίος επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Σε μια κίνηση αλληλεγγύης τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του και απευθυνόμενος στους πολίτες στέλνοντας μηνύματα για τη σαφή πρόθεση της πολιτικής που θα ασκήσει, τόνισε ότι ο στρατός θα βρίσκεται πάντα κοντά στις τοπικές κοινωνίες και θα προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια όταν και όποτε χρειαστεί.

Θα δράσει η πολιτεία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αποζημίωση των πληγέντων. Όπως έκαναν οι Ένοπλες Δυνάμεις έτσι και οι υπόλοιπες αρχές θα βρίσκονται δίπλα στους κατοίκους. Ο Έβρος πρέπει να είναι μέριμνα όλων μας, διαμήνυσε τονίζοντας την αναγκαιότητα να επιστρέψουν στον τόπο τους οι νέοι, να καλλιεργηθούν ξανά τα χωράφια, και να ξεκινήσει ξανά η παραγωγή.

Ο Πάνος Καμμένος επεσήμανε ότι οι καταστροφές είναι πρωτοφανείς και μετά το 1963 είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε πλέον σπίτια να έχουν πλημμυρίσει..

Ακολούθως συνεχάρη τις Ένοπλες Δυνάμεις, τον Στρατό Ξηράς που όλες αυτές τις μέρες βρισκόταν κοντά στους κατοίκους. Η διαβεβαίωσή τους είναι πως θα συνεχίσουν να βρίσκονται μέχρι να τελειώσει αυτή η τεράστια φυσική καταστροφή και η αποκατάσταση των ζημιών. Το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι στρατεύσιμοι έδωσαν μεγάλη μάχη γιατί ο Έβρος είναι και δική μας πατρίδα, πατρίδα των Ενόπλων Δυνάμεων. Θα δοθούν άμεσα εντολές πρώτα από όλα για να επιβραβεύσουμε τους στρατεύσιμους για τη θυσία την οποία έκαναν όλες αυτές τις ημέρες, τόνισε ο υπουργός.

Επίσης, ανακοίνωσε την επανασύσταση των ΜΟΜΑ των Μεικτών Ομάδων Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως, ενώ υπογράμμισε, ότι οι επόμενες ΕΣΟ των στρατιωτών που θα κληθούν να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία θα υπηρετούν ένα διάστημα και στον Έβρο.

Η κατάσταση στον Έβρο τείνει προς μερική εκτόνωση, την ίδια ώρα αισιοδοξία υπάρχει και για τον Πόρο όπου η στάθμη του ποταμού άρχισε να πέφτει.

Ο υπουργός ερωτηθείς για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κυβέρνηση αναφορικά με την επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους ο υπουργός είπε «πως η κυβέρνηση αντέχει», θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει με επιτυχία τις προσπάθειες.

«Τα τείχη του Βερολίνου πέφτουν από τους λαούς» είπε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκέλας Μέρκελ, απέναντι στην Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι οι ξένοι «δεν έχουν απέναντί τους τώρα, ούτε τον κ.Σαμαρά ούτε τον κ.Βενιζέλο», και πως πλέον η χώρα μας δεν διαπραγματεύεται «στα τέσσερα».

Νωρίτερα πριν ο πραγματοποιηθεί η έκτακτη επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον Σκάι, αναφέρθηκε στην στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και είπε ότι «η κυβέρνηση έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να προχωρήσει σε αλλαγή της πολιτικής, η οποία αλλαγή της πολιτικής θα είναι υπέρ εκείνων των πολιτών που έχουν πληγεί αυτά τα πέντε χρόνια με τη «λάθος πολιτική» που έλεγαν κάποιοι».

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας η πολιτική αυτή οδήγησε «στο να έχουμε 70% ανεργία στους νέους, να φύγουν στο εξωτερικό 300.000 νέα παιδιά, να κλείσουν το 80% των επιχειρήσεων, να έχει διαλυθεί η μεσαία τάξη και να έχει εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός» και πρόσθεσε ότι αυτή η πολιτική τελείωσε τώρα «και δεν έχουν απέναντί τους ούτε τον κ. Σαμαρά ούτε τον κ. Βενιζέλο, να το καταλάβουν αυτό».

Τέλος, εκτίμησε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει την στήριξη του συνόλου των Ελλήνων, και είπε ότι «ενώσαμε τους Έλληνες και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εδώ πλέον διαπραγματεύεται η Ελλάδα, δεν διαπραγματευόμαστε ούτε με σκυμμένο κεφάλι, ούτε στα τέσσερα. Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει πλέον στην εξαθλίωση, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».

Σχετικές ειδήσεις