ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Σε επιφυλακή καθώς ανεβαίνει η στάθμη του νερού

Έβρος: Σε επιφυλακή καθώς ανεβαίνει η στάθμη του νερού

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στον ποταμό Έβρο ενώ αναμένεται και απελευθέρωση νερού από τη Βουλγαρία.

Η τελευταία μέτρηση της στάθμης του νερού, η οποία έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας (09/03/2015) στο Πύθιο, «έγραψε» 5,12μ. από τα 4,94μ. που ήταν το μεσημέρι της Κυριακής και με το όριο επιφυλακής στα 4,70μ.

Οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς ειδοποιήθηκαν ότι τις επόμενες ώρες η Βουλγαρία θα απελευθερώσει στην κοίτη του Έβρου μεγάλες ποσότητες νερού καθώς θ' ανοίξει το φράγμα του Ιβαΐλογκραντ.

Όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η ισχυρή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών είχαν σαν αποτέλεσμα να ανέβει η στάθμη του νερού.

«Εμείς παρατηρούμε την όλη εξέλιξη και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε ώστε να αποτρέψουμε κάθε μικρό ή μεγάλο πλημμυρικό φαινόμενο».

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε επίσης ότι η ανησυχία των αρχών γίνεται πιο έντονη καθώς από τις πλημμύρες των προηγούμενων εβδομάδων, «έχουν καταστραφεί πολλά αναχώματα, η αποκατάσταση των οποίων είναι αδύνατη μέσα στο χειμώνα και κάτω από αυτές τις καιρικές συνθήκες».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις