ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, που ξεκίνησε στις 11 το πρωί.

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στο Σύνταγμα στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου παρά την έντονη βροχόπτωση.

Τα στρατιωτικά τμήματα παρέλασαν στο Σύνταγμα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, χαρίζοντας στους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί εντυπωσιακές εικόνες.

Χωρίς κάγκελα μετά από τέσσερα χρόνια, αλλά με τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας διεξήχθη η πρώτη στρατιωτική παρέλαση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας παραμένουν κλειστοί.

Ο χώρος μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ήταν ελεύθερος και οι εξέδρες των επισήμων τοποθετήθηκαν εκατέρωθεν του μνημείου, ενώ η παράδοση τηρήθηκε μόνο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τον οποίο στήθηκε ένα μικρό βάθρο.

Στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν δεκάδες συγκροτήματα, ενώ στήθηκε ένα μεγάλο γλέντι!

Δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα

Μετά την ολοκήρωση της παρέλασης ο Πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις στις κάμερες για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτιου.

Η ελληνική επανάσταση, πνευματικό τέκνο του διαφωτισμού, όρισε το αξιακό πλαίσιο πάνω στο οποίο συγκροτήθηκε το ελληνικό κράτος, τόνισε στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την παρέλαση για την 25η Μαρτίου.

Σήμερα πρέπει να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν μετά από αγώνες και όταν έχεις δίκιο πάντα νικάς επισήμανε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι «η ελληνική επανάσταση, απότοκο του μεγάλου ξεσηκωμού, όρισε το αξιακό πλαίσιο που μας ορίζει να διατηρούμε ως κόρη οφθαλμού την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού».

Η ημέρα αυτή, συνέχισε μας κάνει «να θυμόμαστε ότι τίποτα δεν χαρίστηκε στον ελληνικό λαό. Όλα κατακτήθηκαν με αγώνες. Όταν ο λαός διεκδικεί, είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του, όλα μπορεί να τα καταφέρει».

CSC 0956

Στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου παρέστη στις δέκα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Το «παρών» έδωσαν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

Στην παρέλαση συμμετείχαν επίλεκτα τμήματα από στρατιωτικές μονάδες της Αττικής και της Βοιωτίας, καθώς και δύο ακόμη από τάγματα Εθνοφυλακής του Έβρου και των Δωδεκανήσων.

Αντίστοιχη ήταν η παρουσία των μηχανοκίνητων μέσων όλων των σωμάτων του Στρατού και της Αεροπορίας, από τα μικρότερα οχήματα μέχρι τα τεθωρακισμένα και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα.

Όπως κάθε χρόνο, εκτός των τμημάτων και των μηχανοκίνητων και εναέριων μέσων από το Στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, αντίστοιχη συμμετοχή είναι προγραμματισμένη και για μονάδες και μέσα των υπόλοιπων Σωμάτων Ασφαλείας, όπως της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού κτλ.

Υπό βροχή οι παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, για σήμερα, Τετάρτη, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες είναι πιθανόν να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Για αύριο, Πέμπτη, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά διαστήματα κυρίως από το απόγευμα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Την Παρασκευή ο καιρός θα γίνει σταδιακά άστατος, αλλά κατά διαστήματα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, όπου σε αυτές τις περιοχές είναι πιθανόν να συνεχιστούν και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Η δυνατή βροχή που πέφτει στη Λαμία και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, ανάγκασε τις Αρχές ν' αποφασίσουν τη ματαίωση της μαθητικής παρέλασης.

Κανονικά θα παρελάσουν σήμερα 25/03 μόνο οι παραστάτες, οι σημαιοφόροι και ο στρατός ενώ δεν θα λάβουν μέρος στην παρέλαση μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στα γραφεία της περιφερειακής ενότητας.

Φωτογραφίες: Γιώργος Διαμαντάκης

Σχετικές ειδήσεις