ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες: Στις πλημμυρισμένες εκτάσεις ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος

Σέρρες: Στις πλημμυρισμένες εκτάσεις ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος

Επίσκεψη στις πλημμυρισμένες εκτάσεις του δήμου Βισαλτίας για επιτόπιο έλεγχο πραγματοποιεί το μεσημέρι της Παρασκευής (03/04), ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του οικισμού Αχινού, Ανέστης Κεμανιτζόγλου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο ευρωβουλευτής θα περιηγηθεί σε όλες τις «πληγωμένες» από την πλημμύρα καλλιεργήσιμες εκτάσεις της περιοχής.

Την περασμένη Τετάρτη, ο κ. Χρυσόγονος είχε καταθέσει ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δυνατότητα εφαρμογής του Κανονισμού 2012/2002 ώστε να καταβληθεί οικονομική ενίσχυση στους πλημμυροπαθείς του νομού Σερρών.

Σε αυτήν, ο κ. Χρυσόγονος τόνιζε μεταξύ άλλων πως «ο Κανονισμός (ΕΚ) 2012/2002 για την ίδρυση Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει ότι εκτός από "μείζονες καταστροφές" στην επικράτεια ενός κράτους μέλους "μια περιοχή μπορεί επίσης να απολαύσει ενίσχυσης από το ταμείο, εφόσον η εν λόγω περιοχή έχει πληγεί από τεράστια καταστροφή, ιδίως φυσική, που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της και είχε σοβαρές και μακροχρόνιες επιπτώσεις για τις συνθήκες διαβίωσης και για την οικονομική σταθερότητα της περιοχής.

Οι πρόσφατες συνεχείς βροχοπτώσεις στο νομό Σερρών της Μακεδονίας, έναν κατεξοχήν αγροτικό νομό, αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη γειτονική Βουλγαρία είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ο ποταμός Στρυμόνας και να μετατραπούν σε λίμνη καλλιεργήσιμες εκτάσεις δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων. Έτσι, η φυσική καταστροφή έχει επιφέρει καίριο πλήγμα στη βασική οικονομική δραστηριότητα της εν λόγω περιοχής».

Σχετικές ειδήσεις