ΕΛΛΑΔΑ

Τους 10.445 έφτασαν οι παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί το πρώτο τρίμηνο του 2015

Τους 10.445 έφτασαν οι παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί το πρώτο τρίμηνο του 2015

Τεράστια αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών μέσω θάλασσας, το πρώτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος.

Χαρακτηριστικά, τους πρώτους τρεις μήνες του 2014 είχαν περάσει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας 2.863 άτομα, αριθμός που εκτοξεύτηκε στα 10.445 το αντίστοιχο, πρώτο τρίμηνο του 2015.

Μόνο τον Μάρτιο του 2015, πέρασαν σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου 6.498 μετανάστες.

Η Μυτιλήνη βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο των νησιών που δέχονται το μεγαλύτερο κύμα φιλοξενίας παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, με περίπου 4.500 και ακολουθούν η Χίος, η Λέρος και η Σάμος.

Εν τω μεταξύ, ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας και Αιγαίου της ΝΔ βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, για τις μεταναστευτικές ροές που κατακλύζουν τη χώρα μας, τονίζοντας σε δήλωσή του ότι «παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις, και τις εικόνες ντροπής με τα καραβάνια των προσφύγων που στοιβάζονται κατά εκατοντάδες κυρίως στα λιμενικά καταστήματα και τα αστυνομικά τμήματα των νησιών του Αιγαίου χωρίς να υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφαλείας, καμιά ουσιαστική αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής αλλά ούτε φαίνεται να έχει εκπονηθεί κάποιο σχέδιο».

Σχετικές ειδήσεις