ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Θεσσαλονίκη: Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα

Ομαλά εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από την πόλη της Θεσσαλονίκης, την Μεγάλη Παρασκευή.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των εκδρομέων του Πάσχα που «εγκαταλείπουν» τη Θεσσαλονίκη καθώς η κυκλοφορία στα εθνικά οδικά δίκτυα που τη συνδέουν με την Κατερίνη, την Καβάλα, τις Σέρρες και τη Χαλκιδική εξελίσσεται -μέχρι στιγμής- ομαλά.

Η έξοδός των εκδρομέων γίνεται με σύμμαχο τον καιρό μια και επικρατεί ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της Βορείου Ελλάδας ενώ η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο.

Λόγω της αναμενόμενης αυξημένης κίνησης οχημάτων, η Τροχαία Θεσσαλονίκης λαμβάνει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα, με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει, τόσο κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όσο και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εξόδους και εισόδου της πόλης.

Το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, τροχονόμοι διανέμουν σε οδηγούς που διέρχονται από τα διόδια των Μαλγάρων (ΠΑΘΕ) και της Ανάληψης (Εγνατία Οδός) ενημερωτικά φυλλάδια, που περιέχουν χρήσιμες συμβουλές για θέματα οδικής ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων από βεγγαλικά και πυροτεχνήματα.

Για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης σήμερα, Μ. Παρασκευή, από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω του 1,5 τόνου στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.), όπως επίσης στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, από το 11ο έως το 97ο χλμ.

Τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 3 μετά το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα εισόδου των παραπάνω οδικών δικτύων. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.