ΕΛΛΑΔΑ

Ικανοποιητική η κατάσταση της υγείας του νεαρού που ακρωτηριάστηκε στο Άκτιο

Ικανοποιητική η κατάσταση της υγείας του νεαρού που ακρωτηριάστηκε στο Άκτιο

Με ικανοποίηση για την μετεγχειρητική του πορεία, παρακολουθούν οι γιατροί τον νεαρό άνδρα που ακρωτηριάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (21/04) κατά τη διάρκεια εργασιών στο Άκτιο.

Το ατύχημα συνέβη όταν ο 22χρονος εργάτης επιχείρησε ν' ανέβει σε βάρκα και αμέσως διακομίσθηκε στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Εκεί οι γιατροί προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση για τη συγκόληση του αριστερού του ποδιού, που είχε ακρωτηριαστεί λίγο πάνω από τον αστράγαλο.

Σήμερα Τετάρτη, το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων εκφράζει αισιοδοξία για τη μετεγχειρητική πορεία του 22χρονου:

«Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε από τη ομάδα Μικροχειρουργικής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Αλέξανδρο Μπερή και τους κ.κ. Μάριο Βεκρή Αναπλ. Καθηγητή, Γιάννη Κώστα-Αγνάντη Επιμελητή Α΄, επιτυχημένη συγκόλληση σε πλήρη ακρωτηριασμό κάτω τριτημορίου κνήμης σε νεαρό ασθενή 22 ετών, μετά από ναυτικό ατύχημα στην Πρέβεζα.

Η πορεία του ασθενή είναι πολύ ικανοποιητική όπως και η κατάσταση του ποδιού του.

Παραμένουμε, όμως, επιφυλακτικοί για την πορεία της γενικής κατάστασης του ασθενή και του ποδιού του, όπως σε κάθε αντίστοιχο σοβαρό περιστατικό μικροχειρουργικής αντιμετώπισης που αφήνει περιθώρια προβλημάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Αναισθησιολόγους και όλο το προσωπικό -ιατρούς και νοσηλευτές- του Χειρουργείου και της Ορθοπεδικής Κλινικής, για την αμέριστη βοήθειά τους στην αντιμετώπιση του ασθενή.

Η ομάδα Μικροχειρουργικής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων αποτελεί διαπιστευμένο Κέντρο Μικροχειρουργικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση τέτοιων τραυματισμών».