ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Αφιερωμένη στη μνήμη του Β. Γιακουμάκη η εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου

Ιωάννινα: Αφιερωμένη στη μνήμη του Β. Γιακουμάκη η εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου

Στην μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη ήταν αφιερωμένη φέτος η εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε απόψε (29/4/2015) το βράδυ.

Το bulling, αν και στα Μουσικά Σχολεία, έχει μικρούς δείκτες, προσλαμβάνει διαστάσεις προβλήματος ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Σχολείου Ιωάννης Γιώσας και τόνισε: «Με την αποψινή εκδήλωση, οι μαθητές και οι καθηγητές διατράνωσαν την αντίθεση τους σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Παράλληλα επιχειρούμε να διαρρήξουμε την σιωπή στα υποψήφια θύματα. Να μιλήσουν. Είναι το πρώτο βήμα αντιμετώπισης του bulling».

Το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν και 150 μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων φοιτητές και εκπαιδευτικοί.

Κορυφαία στιγμή, ήταν όταν παίχτηκε μία σύνθεση εμπνευσμένη από το σύγχρονο πρόβλημα της ενδοσχολικής βίας , από σύνολο κρουστών, με δύο ομάδες μουσικών οργάνων, να «μαλώνουν» αρχικά , αλλά στην πορεία, μέσα από το βίωμα της συλλογικής δράσης, συμφιλιώνονται.

Την σύνθεση με κρούστα , δημιούργησαν οι καθηγητές , ευρωπαϊκών κρουστών Αγγελική Κουτσοθανάση και βιολιού Σπύρος Ζέρβας, και το απέδωσαν οι μαθητές .

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακή μουσική από την Θράκη.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις