ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά-Λακωνία: Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας της Νεάπολης-Σε απόσταση αναπνοής οι φλόγες

Πυρκαγιά-Λακωνία: Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας της Νεάπολης-Σε απόσταση αναπνοής οι φλόγες

Η δήλωση του Ι. Γεωργούλη, προέδρου της κοινότητας Νεάπολης Λακωνίας, στο δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ είναι ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή. «Έχουμε χάσει, δυστυχώς, τη μπάλα». - Εκκενώνεται και το Κέντρο Υγείας, καθώς οι φλόγες βρίσκονται πλέον σε απόσταση αναπνοής.

Χαοτική είναι η κατάσταση στη Νεάπολη Λακωνίας και στα γύρω χωριά παρά τις προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από τα ξημερώματα.

Μιλώντας στο δελτίο Ειδήσεων του κρατικού καναλιού, ο κ. Γεωργούλης δήλωσε ότι «η φωτιά βρίσκεται περιμετρικά της Νεάπολης και δυστυχώς έχουμε χάσει τη μπάλα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, ανεξέλεγκτη. Οι κάτοικοι έχουν ήδη μεταφερθεί στο σχολείο του χωριού, καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα υποφέρουν».

Παρότι ο κ. Γεωργούλης τόνισε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει οδηγία για εκκένωση του Κέντρου Υγείας», λιγότερο από πέντε λεπτά αργότερα, τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεώργιος Κεφαλίδης, γιατρός στο Κέντρο Υγείας «μαζεύουμε ότι μπορούμε και εκκενώνουμε το κτίριο, καθώς η φωτιά πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και νιώθουμε τους καπνούς. Ειλικρινά κάνουμε ό,τι μπορούμε, μαζεύουμε ότι προλαβαίνουμε για να προσφέρουμε κάπου αλλού τις πρώτες βοήθειες σε όσους έχουν ανάγκη. Οι ασθενείς έχουν ήδη εγκαταλείψει το κτίριο και ακολουθεί και το προσωπικό. Η οδηγία είναι να μεταβούμε προς το Κέντρο Υγείας των Μολάων».

Όπως, τέλος, επιβεβαίωσε ο κ. Κεφαλίδης, οι δύο πιλότοι του καναντέρ που νωρίτερα έκανε αναγκαστική προσγείωση, είναι καλά στην υγεία τους.

Σχετικές ειδήσεις