ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, στους πρόποδες της Πάρνηθας

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, στους πρόποδες της Πάρνηθας

«Συναγερμός» σήμανε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην Πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε πευκόφυτη περιοχή στα σύνορα Βαρυμπόμπης και Θρακομακεδόνων - Υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής να περιορίσουν το μέτωπο της πύρινης λαίλαπας προκειμένου το πρωί τα εναέρια μέσα να κατασβέσουν τη φωτιά.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με συνολικά 90 άνδρες και 30 οχημάτα.

Επιτόπου βρίσκονται και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ με 22 άτομα που προσπαθούν να «περικυκλώσουν» το βασικό μέτωπο της φωτιάς που εκταίνεται σε απόσταση 3 έως 4 στρεμμάτων από την Πηγή μέχρι το Μοναστήρι.

Την κατάσβεση συντονίζει ο ίδιος ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Βασίλης Παπαγεωργίου.

Μέχρι τις 2:00 τα ξημερώματα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής «διασφάλισαν» τα σπίτια της περιοχής και στη συνέχεια έδωσαν όλο το βάρος τους στη δασική έκταση προκειμένου μέχρι το πρώτο φως της ημέρας να μην «ξεφύγει» η φωτιά προς άλλες κατευθύνσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε πεύκα στο τέρμα της οδού Ιωάννη Μίχα, στα σύνορα με τους Θρακομακεδόνες. Οι τοπικοί φορείς κάνουν λόγο για 2 μέτωπα, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι φλόγες δεν απειλούν μέχρι στιγμής κατοικίες. Ωστόσο υπάρχει τεράστια αναστάτωση καθώς ήδη έχει εκκενωθεί το μοναστήρι της περιοχής, ενώ οι κάτοικοι έχουν βγει έξω από τα σπίτια τους και προσπαθούν με ότι μέσα διαθέτουν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Η κατάσταση είναι εξόχως δύσκολη αφού πνέουν άνεμοι 4-5 μποφόρ, ενώ η φωτιά κατακαίει πεύκα τα οποία είναι ιδιαιτέρως εύφλευκτα.

Όπως είπε στο ΣΚΑΙ ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Κασαβός στο σημείο έχουν σπεύσει υδροφόρες του Δήμου, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση θα συνδράμουν και όμοροι Δήμοι.

Σχετικές ειδήσεις