ΕΛΛΑΔΑ

«Οι Σύριοι πρόσφυγες δεν έχουν σκίσει ούτε μισή καρέκλα»

«Οι Σύριοι πρόσφυγες δεν έχουν σκίσει ούτε μισή καρέκλα»

Τη συμπεριφορά των Σύριων προσφύγων που ταξιδεύουν με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξήρε το προσωπικό του πλοίου κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για ανθρώπους που σέβονται και εκτιμούν στο έπακρο τη βοήθεια που τους προσφέρεται.

«Δεν μεταφέρουμε επιβάτες που ταξιδεύουν για αναψυχή ή για τη δουλειά τους, αλλά ανθρώπους ταλαιπωρημένους, φοβισμένους. Oπότε χρειάζεται μια ιδιαίτερη φροντίδα από το πλήρωμα», δηλώνει ο πλοίαρχος κ. Γασπαράτος, μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή», την ίδια ώρα που ο ο προϊστάμενος αρχιθαλάμηπόλος, Διονύσης Μπούνιας αναφέρεται με άκρως κολακευτικά λόγια στη συμπεριφορά των προσφύγων.

«Δεν μας έχουν σκίσει ούτε μισή καρέκλα, δεν έχουν πάρει ούτε για δείγμα ένα ποτήρι ή ένα μαχαίρι», αναφέρει αρχικά και συμπληρώνει: «Σε ένα ταξίδι με προορισμό την Ιταλία και 140 οδηγούς φορτηγών, χάνω περίπου 50 μπουρνούζια από την Πάτρα μέχρι την Ανκόνα. Σε αυτά τα δρομολόγια με τους 2.500 επιβάτες δεν χάνω τίποτα».

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο ανήκει στην εταιρία ΑΝΕΚ, ναυλώθηκε στα μέσα του περασμένου Αυγούστου από την προηγούμενη κυβέρνηση, προκειμένου να αποσυμφορήσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προσφυγικές ροές. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει μεταφέρει στην ηπειρωτική χώρα περισσότερους από 25.000 πρόσφυγες.

Πηγή φωτό: Καθημερινή

Σχετικές ειδήσεις