ΕΛΛΑΔΑ

Με αναμμένες τις μηχανές, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας

Με αναμμένες τις μηχανές, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας

"Δεν ζητάμε να μην φορολογηθούμε, αλλά να υπάρξει ένας λογικός φόρος, να μην ισχύσει σε καμιά περίπτωση η αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές και η εξοντωτική αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100%" αγρότες και κτηνοτρόφοι διαφόρων συλλόγων της Β. Ελλάδας" επισημαίνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι οι οποίοι θα συνεδριάσουν προκειμένου να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας δηλώνουν ότι την ερχόμενη Κυριακή (18 Οκτωβρίου), στη Λάρισα, θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν σε επίπεδο κινητοποιήσεων, μετά και την άγονη συνάντησή τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είναι αποφασισμένοι να μην μείνουν θεατές, όπως χαρακτηριστικά λένε, "στο θέατρο του παραλόγου".

"Ανεξαρτήτου κόμματος και πολιτικών πεποιθήσεων, την Κυριακή, στη Λάρισα θα ζητήσω από τους συναδέλφους μου να κατέβουμε σε κινητοποιήσεις ενωμένοι. Να συμφωνήσουμε σε κοινές ημερομηνίες και να δώσουμε τον αγώνας μας χωρίς να μας βαραίνουν χρώματα" υπογράμμισε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης, ο οποίος προτίθεται να δώσει το "παρών" στη συνάντηση της Λάρισας, ανέφερε: "θα προτείνω, οι κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν να είναι ενιαίες και θα επισημάνω ότι για να γίνουμε κατανοητοί θα πρέπει ο αγώνας μας να μην παραπέμπει σε πιστολιά στον αέρα, αλλά να έχει διάρκεια".

Η δε Πρωτοβουλία Αγροτών, που εκπροσωπεί 63 συλλόγους από όλη τη χώρα, δήλωσε την πρόθεσή της να πάει σε μπλόκα, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Θόδωρος Παπακωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας κατεβαίνουν σε περιφερειακές κινητοποιήσεις, Κιλκίς (20/10), Ημαθία (22/10), Χαλκιδική (29/10) και στην Κομοτηνή (3/11/).

Σχετικές ειδήσεις