ΕΛΛΑΔΑ

Στη «φάκα» της αστυνομίας 20χρονος που σέρβιρε ποτά «μπόμπες»

Στη «φάκα» της αστυνομίας 20χρονος που σέρβιρε ποτά «μπόμπες»

Στη σύλληψη ενός 20χρονου υπεύθυνου νυχτερινού καταστήματος διασκέδασης της Αθήνας, προχώρησε η Διεύθυνση της Οικονομικής Αστυνομίας, για διάθεση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών σε πελάτες.

Ο 20χρονος ημεδαπός, υπεύθυνος του κέντρου διασκέδασης, συνελήφθη στο πλαίσιο επιχειρήσεων των δράσεων της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης και νόθευσης αλκοολούχων ποτών.

Σε βάρος του 20χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, της νομοθεσίας περί σημάτων, καθώς και για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Παράλληλα οι άντρες της αστυνομίας συνέλαβαν για τα ίδια αδικήματα και τον 43χρονο νόμιμο εκπρόσωπο και διαχειριστή του συγκεκριμένου καταστήματος.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί στο εν λόγω κατάστημα, βρέθηκαν εβδομήντα μία (71) φιάλες του οινοπνευματώδους ποτού βότκα, οι οποίες ήταν προϊόντα απομίμησης, το περιεχόμενο τους ήταν αμφιβόλου ποιότητος και για τις οποίες δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.

Συγκεκριμένα, από το Τελωνείο Αθηνών διαπιστώθηκε ότι το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των 672,61 ευρώ.

Ο 20χρονος, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Οι κατασχεθείσες φιάλες θα αποσταλούν για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.