ΕΛΛΑΔΑ

Στα «κάγκελα» οι ηλικιωμένοι - Κατάληψη σε ΚΑΠΗ για την «αποκαθήλωση»… του Ανδρέα!

Στα «κάγκελα» οι ηλικιωμένοι - Κατάληψη σε ΚΑΠΗ για την «αποκαθήλωση»… του Ανδρέα!

Πραγματικός χαμός έγινε στα ΚΑΠΗ Ηρακλείου, ύστερα από την απόφαση της αντιδημάρχου Αθηνάς Σπανάκη, να κατέβουν οι φωτογραφίες και τα κάδρα των πολιτικών, όπως του Ανδρέα Παπανδρέου, που κοσμούν τα Κέντρα.

Πιο συγκεκριμένα, έντονες αντιδράσεις υπήρξαν σε 11 ΚΑΠΗ του Ηρακλείου που κοσμούνταν από φωτογραφίες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου και του πρώην δημάρχου Γιάννη Κουράκη!

Μάλιστα στον Πόρο το θέμα πήγε στα «άκρα» και χθες οι ηλικιωμένοι προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου, απαιτώντας να επανατοποθετηθεί η φωτογραφία του Ανδρέα Παπανδρέου που για εκείνους είναι ταυτισμένος με την ίδρυση και τη λειτουργία των κέντρων, ενώ οι ηλικιωμένοι δείχνουν αποφασισμένοι να τραβήξουν το θέμα της «αποκαθήλωσης»!

Επίσης υπήρξαν αντιδράσεις σε ΚΑΠΗ στα Δειλινά και τον Μασταμπά, όπου δεν είδαν με καλό μάτι την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, χρεώνοντας την με υστεροβουλία και πολιτική σκοπιμότητα.

Όπως εξήγησε στο Cretalive η κ. Σπανάκη πήρε την απόφαση αυτή μετά από ένα χρόνο κι αφού προηγούμενα είχαν φτάσει στο γραφείο της διαμαρτυρίες από αρκετούς από τους χρήστες τους (που δεν περιορίζονται μόνο σε ηλικιωμένους αλλά και σε οικογένειες με παιδιά ) να μην υπάρχουν φωτογραφίες πολιτικών.

Διευκρινίσεις μετά τις αναταράξεις για την...«αποκαθήλωση» του Ανδρέα

Η υπόθεση με την αποκαθήλωση των φωτογραφιών Παπανδρέου και Κουράκη από τα ΚΑΠΗ του Ηρακλείου και κυρίως ο τρόπος που έγινε από την αντιδήμαρχο Αθηνά Σπανάκη προκάλεσε ενδοπαραταξιακή ταραχή στη Δύναμη Πολιτών, εκτός από την... πίεση που ανέβηκε στους ηλικιωμένους των Κέντρων!

Πάντως η ίδια η αντιδήμαρχος εμφανώς επηρεασμένη από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της, σήμερα έριξε τους τόνους και μιλώντας στην ΕΡΑ Ηρακλείου για το θέμα αυτό διευκρίνησε πως και τιμά τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και δεν ήθελε να λειτουργήσει με πολιτική σκοπιμότητα.

«Έχω πρόθεση να τοποθετήσω σε κάθε ΚΑΠΗ και μια πλακέτα που να αναφέρει πως τα Κέντρα των ηλικιωμένων λειτούργησαν επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου τιμώντας στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού όσους πολιτικούς συνέβαλαν στη δημιουργία των ΚΑΠΗ» τόνισε ουσιαστικά κλείνοντας το θέμα.

Και λογικά αυτό είναι το σωστό. Δηλαδή, μου ξεκαθάριζε γνωστό πράσινο στέλεχος του Ηρακλείου τι θα έπρεπε να συμβεί στο ΠΑΓΝΗ που το θεμελίωσε, το εμπνεύστηκε και το ολοκλήρωσε ο Παπανδρέου, να γεμίζαμε το νοσοκομείο με αφίσες του ιδρυτή μας; Κι εκεί μια πλακέτα τίμησαν τον πρώην πρωθυπουργό!

Σχετικές ειδήσεις