ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Ανήμερα της συμπλήρωσης επτά ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικά πυρά, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προγραμματίσει πορείες και συγκεντρώσεις για σήμερα, Κυριακή (06/12).

ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΣΤΙΣ 14.00 Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ - ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Υπό το φόβο επεισοδίων, η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας κυρίως στις μεγάλες πόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σήμερα, Κυριακή, οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι αστυνομικοί που θα βγουν στους δρόμους θα ξεπεράσουν τους 5.000.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο αντίστοιχο με εκείνο που είχε τεθεί σε εφαρμογή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στις 2 η συγκέντρωση στα Προπύλαια

Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων, μαθητών, νεολαιίστικων συλλογικοτήτων, σωματείων και οργανώσεων της Αριστεράς, με συγκέντρωση στις 14:00 στα Προπύλαια και πορεία στις 15:00.

Παράλληλα, αναμένεται να κλείσουν και οι σταθμοί του μετρό Πανεπιστήμιο και Σύνταγμα.

Έκκληση για συγκεντρώσεις στη μνήμη του δολοφονηθέντος 15χρονου Αλέξη απευθύνουν οργανώσεις και σε άλλες πόλεις: Θεσσαλονίκη, Βόλος, Αγρίνιο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λιβαδειά, Λαμία, Λάρισα, Ορεστιάδα, Σάμος, Χανιά, Ηράκλειο, Κομοτηνή, Ρόδος, Πάτρα.

Νύχτα επεισοδίων στα Εξάρχεια

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα πραγματοποιήθηκαν επεισόδια, τα οποία ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου και διήρκεσαν πάνω από τρεις ώρες. Ένας Πορτογάλος τουρίστας τραυματίστηκε στη διάρκεια των επεισοδίων.

Σημειώνεται ότι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, ομάδα νεαρών ατόμων επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Στουρνάρη, τραυματίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί, που έκαναν χρήση χημικών, τους απώθησαν και οι νεαροί κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς την πλατεία Εξαρχείων. Από την αστυνομία έγιναν επτά συλλήψεις.

Σχετικές ειδήσεις