ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις και στις λαϊκές αγορές - Μοιράζουν δωρεάν φρούτα και λαχανικά

Κινητοποιήσεις και στις λαϊκές αγορές - Μοιράζουν δωρεάν φρούτα και λαχανικά

Στο πλευρό των αγροτών που «μάχονται» κατά του ασφαλιστικού και του φορολογικού, βρίσκονται από σήμερα Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών.

Οι παραγωγοί λαϊκών αγορών από το Ναύπλιο, τη Θήβα, τη Λαμία, την Κρήτη και άλλες περιοχές κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις σήμερα και αύριο Πέμπτη, σε μια ένδειξη συμπαράστασης στους αγρότες.

Στον Κολωνό, στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Επιδαύρου παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών έστησαν πάγκους και μοιράζουν λαχανικά και φρούτα δωρεάν στον κόσμο. Οι παραγωγοί αναμένεται να μοιράσουν 20 τόνους προϊόντων σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

laiki agora3

Μιλώντας στο Mega, ο Ταμίας της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Παναγιώτης Δωρής δήλωσε ότι «κάνουμε την κίνηση σε ένδειξη συμπαράστασης των συναδέλφων μας στα μπλόκα. Σήμερα δεν λειτουργεί κανένας πάγκος παραγωγών».

Σημειώνεται ότι υπάρχουν λαϊκές αγορές που λειτουργούν κανονικά από το πρωί, όχι όμως από τους παραγωγούς, αλλά από εμπόρους.

Για αύριο, Πέμπτη, η Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, προγραμματίζει εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία των εγκαινίων της έκθεσης AGROTICA.

Παράλληλα, αντίθετη στις ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό δηλώνει και η Ομοσπονδία των Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών, η οποία θα συμμετάσχει στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις