ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκο Τεμπών: Αναμένουμε έναν έντονο διάλογο με διάθεση για λύσεις

Μπλόκο Τεμπών:  Αναμένουμε έναν έντονο διάλογο με διάθεση για λύσεις

Ανακοίνωση σχετική με τις σημερινές εξελίξεις στο αγροτικό ζήτημα εξέδωσαν οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών μετά από συνεδρίαση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι προκειμένου να αποτιμήσουν την κατάσταση αλλά και την στάση τους.

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα ακόλουθα:

«Μετά την αποστολή στην γραμματεία της κυβέρνησης και στους αρχηγούς των κομμάτων την προηγούμενη Τετάρτη (10-2-16), η οποία ήταν αποτέλεσμα των εργασιών του μπλόκου των Τεμπών και των Μικροθηβών και προσυπογράφουν πάνω από 30 μπλόκα, με πλήρη αντιπροσωπευτικότητα του χάρτη των μπλόκων της χώρας, από αγρότες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον δρόμο, σήμερα ήρθε η επίσημη απάντηση από το χείλη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος δήλωσε «χαρούμενος» για τη αποστολή των αιτημάτων από τους αγρότες, έστω και μετά από έξι μέρες από την στιγμή που τα παρέλαβε η κυβέρνηση.

Παρ όλα αυτά και μετά από επικοινωνία με στέλεχος της κυβέρνησης, η προκαθορισμένη συνάντηση μας με τον Πρωθυπουργό για την Τρίτη (16-2-16) μετατίθεται για αμέσως μετά την επιστροφή του από το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες, αφού στην ατζέντα του ταξιδίου βρίσκεται και το Αγροτικό Ζήτημα.

Αναμένουμε έναν έντονο διάλογο με διάθεση για λύσεις από τη την πλευρά του, από την στιγμή που χιλιάδες συνάδελφοι είναι στον δρόμο και το ζήτημα είναι ζωής και θανάτου για το σύνολο του αγροτικού κόσμου.

Το αγροτικό κίνημα παραμένει αρραγές, γιατί όλοι βρισκόμαστε υπό την απειλή της ολικής παύσης της παραγωγής μας.

Μένουμε μακριά από μεθοδεύσεις και σπασμωδικές κινήσεις ανθρώπων που προσπαθούν να τραυματίσουν τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι αγρότες όλη της χώρας, ενωμένοι κάτω από τα αιτήματα και τις προτάσεις που έλαβε η κυβέρνηση την Τετάρτη.

Ο αγώνας συνεχίζεται δυναμικά και οι κυβερνώντες πρέπει να έχουν στο μυαλό τους ότι δεν είναι τυχαίο και συγκυριακό ότι οι Έλληνες αγρότες είναι στον δρόμο».

Σχετικές ειδήσεις