ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπλιο: Καρναβαλικές εκδηλώσεις με βενετσιάνικο χρώμα

Ναύπλιο: Καρναβαλικές εκδηλώσεις με βενετσιάνικο χρώμα

Καρναβαλικές εκδηλώσεις με βενετσιάνικο χρώμα θα πραγματοποιηθούν και φέτος το τελευταίο Σαββατοκύριακο της αποκριάς στο Ναύπλιο.

Οι καρναβαλικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από σήμερα με εικαστικό εργαστήρι μάσκας και παιδικό πάρτι το μεσημέρι, στο Τριανόν της πλατείας Συντάγματος, ενώ εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλα σχεδόν τα χωριά του δήμου, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς.

Το Σάββατο 12 Μαρτίου ο δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και το Σωματείο «Φίλοι Πολιτιστικού Λαογραφικού Ιδρύματος», θα καλωσορίσουν ντόπιους κι επισκέπτες στο «Βενετσιάνικο Ναύπλιο», με την θεατρική ομάδα «Προσκήνιο».

Ομάδες θεάτρου δρόμου από το Helix- Θέατρο και ομάδες ντόμινο, αργά το απόγευμα, θα ξεκινήσουν το καρναβαλικό τους παιχνίδι από την πλατεία Τριών Ναυάρχων και διασχίζοντας το Μεγάλο Δρόμο, την Αμαλίας, την Σταϊκοπούλου και την Μπουμπουλίνας φτάνουν στις εισόδους της πλατείας Συντάγματος και εκεί...... παγώνουν.

Τα φώτα θα πέσουν στα μπαλκόνια και η Πειραματική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Ναυπλίου παίρνει τη σκυτάλη ταξιδεύοντας όλο τον κόσμο σ' ένα Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας.

Οι ομάδες Θεάτρου Δρόμου, τα Ντόμινο και οι Batuca θα γεμίσουν τη ‘'σάλα'' της πλατείας χορεύοντας σε ρυθμούς Ταραντέλας κι θα ακολουθήσουν οι 3Haunted Chords με Rock n' Roll και Swing για πολύ χορό!
Την επομένη, Κυριακή 13 Μαρτίου, 11.00 το πρωί στο Τριανόν ξεκινά η γιορτή με παιχνίδια με καλούς και κακούς πειρατές, αφήγηση παραμυθιού και κατασκευή πειρατικής μάσκας από το Κέντρο Λογοθεραπείας και Δημιουργικής Απασχόλησης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ».

Στην συνέχεια η χορωδία νέων παιδιών «tamperamento», θα παρουσιάσει πρόγραμμα με Ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο συνδυάζοντας το χορωδιακό τραγούδι, την κίνηση και το χορό, υπό την διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη., ενώ η Φιλαρμονική θα ακολουθήσει με αποκριάτικο ρεπερτόριο.
Από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 μετά το μεσημέρι στο Τολό θα παρουσιαστεί καρναβαλικό εργαστήρι και στις 5.00 το απόγευμα θα γίνει η έναρξη της καρναβαλικής παρέλασης με καρναβαλιστές και άρματα στο πνεύματης παλιάς Αποκριάς.

Παράλληλα στο Ναύπλιο στις 5.00 το απόγευμα θα ξεκινήσει το Αναπλιώτικο καρναβάλι με μαριονέτες και καρναβαλιστές να πλημμυρίζουν την πόλη με χορούς και σκαμπριόζικα παιχνίδια με το κοινό.

Μια ώρα αργότερα θα αρχίσει η καρναβαλική παρέλαση από τις οδούς Αμαλίας και Σιδηράς Μεραρχίας, περνά τις οδούς Συγγρού και Μπουμπουλίνας για να φτάσει στο λιμάνι όπου νωρίς το βράδυ σε ξέφρενους Διονυσιακούς ρυθμούς ο ‘'Ονειροπαρμένος'' βασιλιάς Καρνάβαλος θα οδηγηθεί την πυρά, με πολύ μουσική και βεγγαλικά, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία από νεανικά σχήματα.

Οι εκδηλώσεις της αποκριάς θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα με τα καθιερωμένα κούλουμα από τον Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής - Τσέλο, στο χώρο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με δωρεάν κρασί, σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακή μουσική.

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος σε δηλώσεις του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, «το Αναπλιώτικο καρναβάλι καινοτομεί και φέτος επιτυγχάνοντας, με τη συμβολή όλων μας, τη συνένωση της δημιουργικής ψυχαγωγίας, με την εθελοντική προσφορά και είναι έτοιμος να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, με πολλές εκδηλώσεις που θα είναι ελκυστικές για όλους τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες μας. Ολόκληρος ο δήμος οργανώνεται αυθόρμητα και φέτος σε μια συντροφιά σαν αυτές που συνεργάζονται και δημιουργούν για να προσφέρουν γέλιο και χαρά σε όλους».