ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Εγκλωβισμένος μαζί με πρόσφυγες και ένας πρώην υπουργός!

Πειραιάς: Εγκλωβισμένος μαζί με πρόσφυγες και ένας πρώην υπουργός!

Οι πρόσφυγες που είναι καθηλωμένοι στον Πειραιά ξεπερνούν τους 3.000! Κάποιοι έχουν στήσει και σκηνές. Ανάμεσά τους υπάρχουν άνθρωποι με απίστευτες ιστορίες και κυβερνητικές θέσεις!

Όπως υποστηρίζει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα Irish Times, ο απεσταλμένος της δημοσιογράφος στην Ελλάδα, ανακάλυψε ανάμεσα στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες του Πειραιά έναν πρώην υπουργό του Αφγανιστάν! Τον Σαγιέντ Αχμάν Τζαμάλ Μομπάρεζ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το πρώην ισχυρό κυβερνητικό στέλεχος (υπουργός Θρησκευμάτων και Θρησκευτικών Σχέσεων) εγκατέλειψε την Καμπούλ με προορισμό την Ευρώπη. Αλλά εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται εγκλωβισμένος μαζί και με άλλους συμπατριώτες του στον Πειραιά.

«Εμένα με απειλούσε η Αλ Κάιντα, οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος… Εσύ τι θα έκανες αν σου έκαιγαν το σπίτι» ρωτά τον ρεπόρτερ των Irish Times στον οποίον εμπιστεύθηκε την ιστορία του. Από την στιγμή που εγκατέλειψε την Καμπούλ – πριν από περίπου ένα μήνα – έχει ξοδέψει 100.000 δολάρια για να φυγαδεύσει και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Από την Καμπούλ έφτασαν στο Ιράν αεροπορικώς. Κι από εκεί περπάτησαν μέχρι την Τουρκία 31 ώρες!

«Η γυναίκα μου, δύο κόρες μου και ένας από τους γιους μου χάθηκαν στο δρόμο, όταν οι Ιρανοί συνοριοφύλακες άνοιξαν πυρ εναντίον μας και κλέφτες μας πήραν ό,τι πολύτιμο είχαμε. Από τότε δεν έχω μάθει τίποτα για την τύχη τους», αναφέρει.

«Το χειρότερο από όλα είναι που μας λένε "οικονομικούς μετανάστες". Δεν ήρθαμε εδώ γιατί είχαμε οικονομικά προβλήματα, δεν χρειαζόμουν σπίτια και αυτοκίνητα. Ήρθαμε γιατί αντιμετωπίζαμε θανάσιμο κίνδυνο», τονίζει.

Σχετικές ειδήσεις