ΕΛΛΑΔΑ

Ρίγη συγκίνησης στην Ειδομένη: «Εδώ είναι το σπίτι μας – Η σκηνή έχει και το όνομά μας»

Ρίγη συγκίνησης στην Ειδομένη: «Εδώ είναι το σπίτι μας – Η σκηνή έχει και το όνομά μας»

Ακόμη μια δύσκολη μέρα, μέσα στη λάσπη και τη βροχή, ξημέρωσε στην Ειδομένη για τους 13.000 πρόσφυγες, οι οποίοι βλέπουν τις ελπίδες τους για συνέχιση του ταξιδιού τους, να εξανεμίζονται, καθώς από την περασμένη Δευτέρα, η ροή έχει διακοπεί και η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-Σκοπίων παραμένει κλειστή.

Ωστόσο, παρά τις άθλιες συνθήκες, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν το σημείο. Προσπαθούν να οργανωθούν καλύτερα, απέναντι στην αντιξοότητα του καιρού και «θωρακίζουν» τις σκηνές τους με πρόσθετα πλαστικά κομμάτια, ενώ γράφουν και το όνομά τους στα αραβικά, προσπαθώντας να υποδηλώσουν ότι εκεί είναι το σπίτι τους.

Ελάχιστοι επέλεξαν το πρωί να φύγουν από την Ειδομένη με ταξί. Οι υπόλοιποι μπήκαν στην τεράστια ουρά που σχηματίζεται με το πρώτο φως της ημέρας για να πάρουν το πρωινό που μοιράζει ΜΚΟ. Κάποιοι, που ήλπιζαν ότι τα σύνορα θα άνοιγαν με την τελευταία Σύνοδο στις Βρυξέλλες, έχουν απογοητευθεί. Δεν διστάζουν δε να διατυπώσουν φόβους ότι θα παραμείνουν «κολλημένοι» στην Ειδομένη και στην επόμενη Σύνοδο…

Σχετικές ειδήσεις