ΕΛΛΑΔΑ

«Πυρήνες»: αθώοι οι 2, ένοχοι οι 7

«Πυρήνες»:  αθώοι οι 2, ένοχοι οι 7
Την ενοχή επτά κατηγορούμενων από τις συνολικά 9 που κάθονται εδώλιο για την υπόθεση της «Συνομωσίας των Πυρήνων της φωτιάς»...

Την ενοχή επτά κατηγορούμενων από τoυς συνολικά εννέα που κάθονται στο εδώλιο για την υπόθεση της «Συνομωσίας των Πυρήνων της φωτιάς» κήρυξε μετά από πολύμηνη συνεδρίαση το Tριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας το οποίο συνεδριάζει για λόγους ασφαλείας στις φυλακές κορυδαλλού.

Ειδικότερα αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι Νίκος Βογιατζάκης και Ερρίκος Ράλλης.

Ένοχοι για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ηθική αυτουργία, σε εκρήξεις της οικίας της πρώην υπουργού Λούκα Κατσέλη, του γραφείου του πρώην υφυπουργού, Παναγιώτη Χηνοφώτη και στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης καθώς και για κατασκευή εκρηκτικών υλών κρίθηκαν οι Χάρης Χατζημιχελάκης και Παναγιώτης Αργυρού.

Ένοχοι για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, απλή συνδρομή στην έκρηξη στην οικία της πρώην υπουργού Λούκα Κατσέλη και για παράβαση του νόμου «περί εκρηκτικών υλών» κρίθηκαν οι Γιώργος Καραγιανννίδης Παναγιώτης Μασούρας, Κωσταντίνα Καρακατσάνη και Αλέξανδρος Μητρούσιας.

Ακόμα το δικαστήριο κήρυξε ένοχο για ληστεία, κλοπή και πλαστογραφία τον Εμμανουήλ Γίοσπα, για τον οποίο ο εισαγγελέας στη αγόρευση του είχε ζητήσει την απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες .

Οι δικαστές αναγνώρισαν το ελαφρυντικό μετεφηβικής ηλικίας σε τέσσερις κατηγορούμενους, στους Α. Μητρούσια, Π. Μασούρα, Κ. Καρακατσάνη και Εμ. Γιόσπα. Αντίθετα το δικαστήριο απέρριψε τα υπόλοιπα αιτήματα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων για αναγνώριση ακόμη τριών ελαφρυντικών, αυτά του πρότερου εντίμου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και των μη ταπεινών αιτίων. Το δικαστήριο αναμένεται σε λίγο να επιβάλλει τις ποινές.