ΕΛΛΑΔΑ

Δεκάδες προσαγωγές προσφύγων που επιχείρησαν να στήσουν σκηνές στο Σύνταγμα (Pics & Vids)

Δεκάδες προσαγωγές προσφύγων που επιχείρησαν να στήσουν σκηνές στο Σύνταγμα (Pics & Vids)

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Τέταρτης (6/4), όταν λίγο μετά τις 11 το βράδυ περίπου 80 έως 100 πρόσφυγες έφθασαν από το λιμάνι του Πειραιά στο σταθμό του ΗΣΑΠ στην πλατεία Ομονοίας και κινούμενοι μέσω της Πανεπιστημίου αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στήνοντας σκηνές στην πλατεία Συντάγματος.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν τους πρόσφυγες στο ύψος των Προπυλαίων και προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ τουλάχιστον 40 εξ αυτών με τη δικαιολογία της εξακρίβωσης στοιχείων.

Κατά τη διάρκεια των προσαγωγών περίπου 100 αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στο σημείο, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των μεταναστών, κατά της ευρωπαϊκής πολιτικής των κλειστών συνόρων και των απελάσεων στην Τουρκία, ενώ αργότερα πραγματοποίησαν πορεία προς το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων.

Νωρίτερα το βράδυ της Τετάρτης, περίπου 40 πρόσφυγες μαζί με αλληλέγγυους κουβαλώντας σκηνές προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν καθιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, αλλά εδιώχθησαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις