ΕΛΛΑΔΑ

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι λιμενεργάτες

Έξω από το υπουργείο Οικονομικών οι λιμενεργάτες

Περίπου 400 λιμενεργάτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το υπουργείο Οικονομικών, το μεσημέρι της Τρίτης (31/05).

Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνεχίζουν τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που άρχισαν την περασμένη Πέμπτη, διαμαρτύρονται για το «ξεπούλημα» του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

limenergates1

Νωρίτερα είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος απ' όπου ξεκίνησαν πορεία προς κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, επί της Β. Γεωργίου Α΄, όπου πραγματοποιείται η συνέλεση των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά.

limenergates3

Προς στιγμή επικράτησε ένταση, με σπρωξιές και φωνές καθώς δεν τους επιτράπηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο, να μπουν μέσα στο κτήριο. Η κατάσταση ηρέμησε λίγο μετά και οι συγκεντρωμένοι λιμενεργάτες παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το κτήριο.

limenergates4

«Τα ζητήματα είναι συγκεκριμένα και απαιτούν συγκεκριμένες λύσεις. Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, αλλά συγκεκριμένες νομοθετικές πράξεις. Αυτό για μας είναι απαιτούμενο και αυτό επιβάλλεται να πράξει η Κυβέρνηση για τους εργαζόμενους» ανέφεραν, σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών Αρχιεργατών, που ζητούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων στα δύο λιμάνια.

Τα συνδικάτα των εργαζομένων απέστειλαν χθες εξώδικο προς το ΤΑΙΠΕΔ και τα συναρμόδια υπουργεία και στον ΟΛΠ, ζητώντας να απέχουν από κάθε θέση από την πώληση του λιμανιού του Πειραιά καθώς, όπως ανέφεραν, δεν έχει αποφανθεί ακόμα η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ενώ οι εργαζόμενοι θα καταθέσουν σήμερα κείμενο καταγγελίας στην επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων δήλωσαν, επίσης, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι το θέμα του ανταγωνισμού, το ελεγκτικό συνέδριο -το οποίο δεν έχει λάβει ακόμα καμία απόφαση για τη σύμβαση παραχώρησης- το βάζει ως προαπαιτούμενο.

Σχετικές ειδήσεις