Συνέχεια στις απεργιακές κινητοποιείς δίνουν και την Τρίτη (21/6) οι λιμενεργάτες

Newsroom Newsroom

Συνέχεια στις απεργιακές κινητοποιείς δίνουν και την Τρίτη (21/6) οι λιμενεργάτες

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρουν ως «χωρίς αντίκρισμα» τις υποσχέσεις των κυβερνητικών στελεχών, εξέδωσαν οι λιμενεργάτες μέσω της ΟΜ.Υ.Λ.Ε, αναφέροντας δίνεται η ευκαιρία στην Cosco να αποκτήσει πλήρες διευθυντικό δικαίωμα στο λιμάνι και καλούν σε νέες κινητοποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι λιμενεργάτες εξήγγειλαν συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και την Τρίτη (21/6), ενώ έγινε κλήση για συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ στις 11 π.μ.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τα τελευταία 24ωρα, να προσπαθεί με επιστολές – Δελτία Τύπου προς τους εργαζόμενους να μας πείσει ότι η «κατάργηση» του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού είναι «διατήρηση».

Αν θέλει ας θεσμοθετήσει τις δηλώσεις Γεροβασίλη ή του Δρίτσα. Όμως δεν το κάνει αλλά συνεχίζει να κοροϊδεύει. Οι δηλώσεις είναι ανέξοδες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Έσχατη λύση που μπορεί να συζητηθεί είναι η απαλοιφή από την διάταξη της επικίνδυνης φράσης «κατάργηση από το Δ.Σ / Ο.Λ.Π».

Εάν παραμείνει η φράση «κατάργηση», σημαίνει ότι η Cosco ως Ο.Λ.Π Α.Ε θα αποκτήσει πλήρες «διευθυντικό δικαίωμα» και θα καταργήσει κάθε πρόβλεψης του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και ειδικότερα σχετικά με την λύση της εργασιακής σχέσης.

Επίσης, οι μετατάξεις είναι σε επίπεδο εξαγγελίας και δεν γνωρίζουμε τι θα περιέχει η διάταξη και κατά πόσο μπορεί να καλύψει τους εργαζόμενους του Ο.ΛΠ. και Ο.Λ.Θ.

Οι συνάδελφοι Λιμενεργάτες του Ο.Λ.Π που βαδίσαμε μαζί από κοινού αυτόν τον ΑΓΩΝΑ, εκτίμησαν τα δεδομένα διαφορετικά μετά τις επιστολές της Κυβέρνησης. Η ιστορία και οι συνάδελφοι θα μας κρίνουν όλους.

Ως ΟΜ.Υ.Λ.Ε, συνεχίζουμε την απεργία αύριο Τρίτη 21/06/2016 στον Ο.ΛΠ. και Ο.Λ.Θ και καλούμε σε συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία του Ο.Λ.Π στις 11 π.μ. Αμέσως μετά, θα συνεδριάσει το ΔΣ/ΟΜ.Υ.Λ.Ε με την συμμέτοχη και των συναδέλφων από Θεσσαλονίκη και θα λάβουμε αποφάσεις σχετικά με τον ΑΓΩΝΑ.

Ο μεγαλειώδης αγώνας των Λιμανιών στηρίχτηκε από τους εργαζόμενους και αυτοί θα κρίνουν την συνέχεια.

Όλοι αύριο στην ΑΠΕΡΓΙΑ και συγκέντρωση στα κεντρικά για ενημέρωση αλλά και συζήτηση για την πορεία του ΑΓΩΝΑ».

Google News Publisher Ακολούθησε το Newsbomb.gr
στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved