ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλωθούν καταιγίδες και χαλάζι

Ο καιρός φαίνεται πως... θα δείξει τα δόντια του τις επόμενες ημέρες, καθώς έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε χθες, Παρασκευή (16/09/2016) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για την Κυριακή (18/09) στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και πιθανόν τη δυτική Στερεά ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.

Σημαντική μεταβολή του καιρού θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, ισχυρούς άνεμους (6-7 μποφόρ) και πτώση της θερμοκρασίας. Επισημαίνεται ότι ενδέχεται στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο και πιθανώς τη δυτική στερεά να εκδηλωθούν τα φαινόμενα πρόσκαιρα και την Κυριακή (18-09-2016).

Πιο αναλυτικά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Τη Δευτέρα (19-09-2016)

τα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά την Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα τις υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές.

Την Τρίτη (20-09-2016)

τα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανώς πρόσκαιρα τις υπόλοιπες ηπειρώτικες περιοχές. Από το απόγευμα προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Σχετικές ειδήσεις