ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που φέρονται να παρακολουθούσαν τον Ν. Παππά

Αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που φέρονται να παρακολουθούσαν τον Ν. Παππά

Πρόκειται για έναν δημοσιογράφο του Alpha και έναν δημοσιογράφο του Star οι οποίοι συνελήφθησαν.

Στα χέρια των αμερικανικών Αρχών έπεσαν οι δημοσιογράφοι Θάνος Δημάδης του Alpha και Δημήτρης Σουλτογιάννης του Star, οι οποίοι φέρονται να παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι με περούκες και γυαλιά ηλίου τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Οι δύο Έλληνες δημοσιογράφοι φέρονται επίσης να πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central χρεώνοντας μάλιστα μικρογεύμα στο δωμάτιό του.

Οι δύο ανταποκριτές διαψεύδουν ότι ήταν μεταμφιεσμένοι και τονίζουν ότι απλώς βρέθηκαν έξω από το ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει ο κ. Παππάς στο πλαίσιο του ρεπορτάζ.

Οι δημοσιογράφοι λένε ότι απλώς έκαναν τη δουλειά τους και γι' αυτό βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο όπου αναμένεται να καταλύσει και ο κ. Τσίπρας ο οποίος αναμένεται να φτάσει στη Νέα Υόρκη τα ξημερώματα της Δευτέρας για να λάβει μέρος στις εργασίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σουλτογιάννης έγραψε στο Facebook για το περιστατικό:

«Είναι τουλάχιστον αστεία τα δημοσιεύματα περί συλλήψεως μου στο Μανχάταν, απλα και μόνο επειδή έκανα αυτοβούλως το δημοσιογραφικό μου καθήκον. Στα πλαίσια της κάλυψης του ταξιδιού του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, οι ανταποκριτές ενημερωθήκαμε για την κατά δύο ημέρες νωρίτερη άφιξη του Υπουργού επικρατείας Νίκου Παππά. Πράγματι βρεθήκαμε με τον συνάδελφο θάνο Δημάδη από τον Αλφα στο ξενοδοχείο που διαμένει για να πληροφορηθούμε την ατζέντα των δραστηριοτήτων του στη Νέα Υόρκη. Αυτό όπως φαίνεται ενόχλησε την προσωπική του φρουρά η οποία και κάλεσε τις μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ. Εκαναν μια απλή εξακρίβωση στοιχείων. Φυσικά δεν υπήρξε καμμία παρανομία και αφού εξακρίβωσαν ότι είμαι ένας νομοταγής Αμερικανός Πολίτης αποχώρησαν χωρίς να μας ενοχλήσουν. Δεν θα μπώ στην διαδικασία να σχολιάσω τα περί μεταμφιέσεων και πλαστοπροσωπίας. Αν ένα καπέλο Τζόκει και γυαλιά ηλίου θεωρούντε μεταμφίέση τότε και στις απόκριες έτσι θα κυκλοφορώ!!...". Είναι λυπηρό που βρέθηκαν συνάδελφοι να στείλουν τέτοια είδηση στην Ελλάδα εστιάζοντας στην δήθεν σύλληψη μου και όχι στο γεγονός ότι ο κ. Παππάς βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο Μανχάταν με...᾽λευκή ατζέντα᾽...προφανώς η φωτογραφική μου μηχανή ενόχλησε περισσότερο!»

2

Σχετικές ειδήσεις