ΕΛΛΑΔΑ

Οργή Ποντίων κατά Ρέμου: «Ύβρις όσα είπε υπέρ του Κεμάλ»

Οργή Ποντίων κατά Ρέμου: «Ύβρις όσα είπε υπέρ του Κεμάλ»

Την οργή των απανταχού Ποντίων έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου στη Hurriyet, πως είναι «περήφανος που κατάγεται από το ίδιο μέρος με τον Κεμάλ Ατατούρκ».

Παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος έχει ποντιακή καταγωγή, η συνέντευξη που έδωσε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, όχι μόνο ξένισε αλλά και συνεχίζει να προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, ήταν η σειρά του Παγκόσμιου Συμβουλιού Ποντιακού Ελληνισμού να εκδώσει μια οξύτατη ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου υπέρ του Κεμάλ Ατατούρκ ύβρη και έλλειψη σεβασμού στη μνήμη όσων λαών σφαγιάσθηκαν από νεότουρκους και κεμαλιστές, μεταξύ 1914 και 1922.

Αναλυτικά, τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

«Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τραγουδιστή κ. Αντώνη Ρέμου, σχετικά με τον Κεμάλ Μουσταφά Πασά ,θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής.

Χρόνια τώρα και εμείς ,όπως και πολλοί άλλοι συμπατριώτες μας, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον και διασκεδάζουμε με τα τραγούδια του και τις «καλλίφωνες» εκτελέσεις του ,ενώ με συμπάθεια παρακολουθούμε κατά καιρούς, άσχετα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τα όσα λέει ως ειδικός στα τηλεοπτικά σόου στα οποία συμμετέχει και τις κρίσεις που εκφράζει για την ποιότητα των διαγωνιζόμενων φιλόδοξων αοιδών.

Όμως οι «παράφωνες» όσο και ανιστόρητες πρόσφατες δηλώσεις του εν λόγω τραγουδιστή που έγιναν, θέλουμε να πιστεύουμε, λόγω άγνοιας από μέρους του των πραγματικών ιστορικών γεγονότων της περιόδου 1914-1922 και τα όσα τραγικά υπέστησαν Αρμένιοι, Ασσύριοι και Έλληνες του Πόντου και της Μικράς Ασίας από τους νεότουρκους αρχικά και τους κεμαλιστές στην συνέχεια και είχαν σαν αποτέλεσμα τη σφαγή 2.000.000 εκ. και πλέον αθώων θυμάτων και την προσφυγοποίηση άλλων τόσων ανθρώπων που χωρίς την θέλησή τους εγκατέλειψαν αγαπημένους τόπους όπου έζησαν ειρηνικά για 2.000χιλ. χρόνια και ότι δημιούργησαν οι πρόγονοί τους, αποτελούν ύβρη και έλλειψη σεβασμού στην μνήμη των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να ενισχύσουν με τον καλύτερο τρόπο το αίτημα μας που χρόνια τώρα καταθέτουμε στο Υπουργείο παιδείας και τις αρμόδιες επιτροπές για να συμπεριληφθεί η ιστορία του μικρασιατικού και του παρευξείνιου Ελληνισμού ολοκληρωμένα στα εγχειρίδια όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και δυστυχώς οι αρμόδιοι Υπουργοί αρνούνται να υλοποιήσουν.

Τον κ. Ρέμο τον προσκαλούμε στα γραφεία μας για να τον ενημερώσουμε σχετικά για την προσωπικότητα του Κεμάλ Μουσταφά και τα όσα με εντολή του συντελέστηκαν σε βάρος των συμπατριωτών μας στα χωριά και τις πόλεις του ιστορικού Πόντου, να του εγχειρήσουμε σειρά ελληνικών και ξένων σχετικών βιβλίων και να του προτείνουμε όταν τα μελετήσει και κατανοήσει το μεγάλο λάθος που έκανε με τις ατυχείς δηλώσεις του, αντί συγγνώμης να οργανώσουμε συναυλία με την συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών στη μνήμη των χιλιάδων νεκρών συμπατριωτών μας, τα έσοδα της οποίας θα αξιοποιηθούν για την χρηματοδότηση έκδοσης σχετικών με την ποντιακή Γενοκτονία εργασιών.»

Ο γνωστός τραγουδιστής έχει ήδη απαντήσει στις κριτικές που δέχτηκε ξεκαθαρίζοντας πως παραποιήθηκαν τα όσα είπε, αλλά απ’ ότι φαίνεται το συγκεκριμένο ζήτημα δεν θα κλείσει τόσο απλά.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων