ΕΛΛΑΔΑ

Στο... ταμείο οι καναλάρχες – Εκπνέει η προθεσμία για την 1η δόση

Στο... ταμείο οι καναλάρχες – Εκπνέει η προθεσμία για την 1η δόση

Σε Καλογρίτσα και Κυριακού τα βλέμματα

Εκπνέει σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, η προθεσμία που έχει δοθεί στους υπερθεματιστές να καταβάλουν την πρώτη δόση του ποσού για την απόκτηση μιας από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Ήδη ο Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ) και ο Βαγγέλης Μαρινάκης Μαρινάκης (εταιρεία Alter Ego) έσπευσαν να πληρώσουν από την Παρασκευή και τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στην πλευρά Καλογρίτσα, αλλά και στον Θοδωρή Κυριακού του ΑΝΤ1.

Ωστόσο η πληρωμή της πρώτης δόσης δεν σημαίνει ότι το θέμα των τηλεοπτικών αδειών έχει λήξει.

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών για τον Χρήστο Καλογρίτσα περί πλημμελούς ελέγχου του «πόθεν έσχες» του επιχειρηματία και περί των δανείων που λάμβανε από την Τράπεζα Αττικής, έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και ήδη από την αντιπολίτευση ακούγονται φωνές σχετικά με την εγκυρότητα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το ερώτημα πλέον είναι, πώς θα καταφέρει ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας να καταβάλει σήμερα το ποσό της τάξης των 18 εκατ. ευρώ.

Ήδη η ΝΔ, δια των βουλευτών της που μετέχουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, έχει καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Παράλληλα, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha κατέθεσε μήνυση σε βάρος του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου -ο οποίος δεν είναι βουλευτής και δεν έχει ασυλία- για κακουργηματική ψευδή βεβαίωση σχετικά με το «πόθεν έσχες» Καλογρίτσα.

Στο δικαστικό πεδίο, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η σύγκληση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 30 Σεπτεμβρίου το οποίο θα αποφασίσει για τη συνταγματικότητα ή μη του διαγωνισμού.

Σχετικές ειδήσεις