ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ελέγχονται πατέρας και γιος Καλογρίτσας

Για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ελέγχονται πατέρας και γιος Καλογρίτσας

Για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ελέγχονται ο κατασκευαστής Χρήστος Καλογρίτσας και ο γιος του Ιωάννης –Βλαδίμηρος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών για τις λίστες της φοροδιαφυγής έχουν σχηματιστεί δύο ξεχωριστές δικογραφίες για τον πατέρα και γιο Καλογρίτσα.

- Η μία αφορά τον Χρήστο Καλογρίτσα, για φοροδιαφυγή ύψους περίπου 20 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Με βάση τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις λίστες φοροδιαφυγής φαίνεται να εντοπίστηκαν αποκλίσεις άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

- Η δεύτερη δικογραφία αφορά τον Ιωάννη - Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, δηλαδή τον υπερθεματιστή μιας από τις 4 τηλεοπτικές άδειες. Η δικογραφία αυτή εκκρεμεί σε ανακριτή και σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με βάση τις αποκλίσεις μεταξύ καταθέσεων και δηλώσεων.

Ωστόσο ο γιος Καλογρίτσας φέρεται να έσπευσε να πληρώσει το ποσό αυτό προκειμένου να μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες. Κίνηση η οποία οδηγεί σε απαλλαγή του από το ποινικό σκέλος της υπόθεσης.

Σχετικές ειδήσεις