ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛ.ΑΣ: Βρέθηκε ο αστυνομικός που έριξε τα χημικά - Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις

ΕΛ.ΑΣ: Βρέθηκε ο αστυνομικός που έριξε τα χημικά - Θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις

Εντοπίστηκε ο αστυνομικός που φαίνεται στις εικόνες να κάνει χρήση χημικών, τη στιγμή που οι συνταξιούχοι επιχειρούν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός αναμένεται μαζί με τον προϊστάμενό του να δώσει εξηγήσεις σε ανώτερους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να κάνει χρήση χημικών.

Σε μια όψιμη προσπάθεια να κατευνάσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και την οργή της κοινωνίας, μετά τα απαράδεκτα επεισόδια κατά των συνταξιούχων που διαμαρτυρήθηκαν σήμερα, Δευτέρα (03/10/2016) στο κέντρο της Αθήνας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποφάσισε την καθολική απαγόρευση στη χρήση χημικών και δακρυγόνων ενάντια σε διαδηλωτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε οργισμένο τηλεφώνημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα. Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε στον υπουργό την έντονη δυσαρέσκειά του για τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων και φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά: «Να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο!».

Η ΕΛ.ΑΣ. διέταξε προκαταρκτική διοικητική εξέταση, η ολοκλήρωση της οποίας έχει χρονικό περιθώριο περάτωσης 20 ημέρες, αλλά αν διαπιστωθούν πειθαρχικά παραπτώματα κατά τη διάρκειά της αυτή θα μετατραπεί σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση και θα πάρει περισσότερο χρόνο η ολοκλήρωσή της.

Σχετικές ειδήσεις