ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: «Ξύπνησαν» με τεράστια… προσόντα και εισβάλλουν στην Ελλάδα! (photos)

ΠΡΟΣΟΧΗ: «Ξύπνησαν» με τεράστια… προσόντα και εισβάλλουν στην Ελλάδα! (photos)

Στην Ελλάδα ετοιμάζονται να εισβάλουν σούπερ-ψύλλοι με τεράστια γεννητικά όργανα, προκαλώντας τρόμο και ανησυχία.

Τα συγκεκριμένα έντομα, τα οποία ανήκουν σε μια ευρωπαϊκή χωροκατακτητική τάξη, έχουν πέος δυόμισι φορές μεγαλύτερο από το σώμα τους, ενώ είναι το μεγαλύτερο (σε σχέση με το μέγεθός τους) στον κόσμο των εντόμων!

psilos2

Μετά τον ήπιο περσινό χειμώνα και τις ιδανικές συνθήκες του καλοκαιριού, οι εντυπωσιακά προικισμένοι ψύλλοι «ξύπνησαν» μαζικά από τη χειμερία νάρκη, έχοντας βάλει στο… μάτι όλα τα υπνοδωμάτια της Ευρώπης.

«Ο πληθυσμός των ψύλλων αυξήθηκε κατακόρυφα αφού “ξύπνησαν” νωρίτερα και δεν έμειναν αδρανείς για το σύνηθες χρονικό διάστημα, ξεκινώντας την αναπαραγωγή τους», τονίζει χαρακτηριστικά ο Rob Simpson από την ομάδα ελέγχου των παρασίτων «Basis Prompt».

Παράλληλα, όπως επιβεβαιώνεται, οι πωλήσεις για τσιμπήματα ψύλλων έχουν αυξηθεί φέτος στην Ευρώπη.

Τα τσιμπήματά τους προκαλούν έντομα κόκκινα σημάδια και φαγούρα κυρίως στα χέρια και τα πόδια. Για την αντιμετώπισή τους, οι γιατροί συνιστούν καλό πλύσιμο με νερό και σαπούνι, πριν την επάλειψη της πλειγήσας περιοχής με μια αντισηπτική κρέμα.

flea2

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι ψύλλοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ως «Δούρειους Ίππους» για την εισβολή τους στα σπίτια τα κατοικίδιά σας

Σχετικές ειδήσεις