ΕΛΛΑΔΑ

Γνωρίστε την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 "Ζευς" (pics+vid)

Γνωρίστε την Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 "Ζευς" (pics+vid)

Κάθε φορά που εμφανίζεται στον ουρανό το μαχητικό αεροσκάφος της ομάδας «Ζευς», ρίγη συγκίνησης διαπερνούν σε όλους τους θεατές. «Τολμηρότεροι πέραν των δυνάμεών τους» αναφέρει ο θυρεός της 116 Πτέρυγας Μάχης, με τα «Γεράκια του Αιγαίου», να φουσκώνουν με τους ελιγμούς τους με υπερηφάνεια τα στήθη των Ελλήνων.

Τα ελληνικά φτερά της ομάδας «Ζευς» έκλεψαν την παράσταση με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς και φέτος πάνω από τη συμπρωτεύουσα, ενώ τα μηνύματα που μετέφεραν συγκίνησαν τους πολίτες και ανύψωσαν το εθνικό μας φρόνημα.

Κάθε του «βουτιά» κι ένα επιφώνημα θαυμασμού, ένα χαμόγελο ικανοποίησης από όλους όσοι παρακολουθούσαν ενεοί, από εδάφους, το F-16 με χειριστή τον επισμηναγό Σωτήριο Στράληνα κάνει στροφές, roll τεσσάρων σημείων, high speed pass και άλλους εντυπωσιακούς ελιγμούς στον αέρα, μετά τη σημερινή (28/10) στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την 76η εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ποια είναι η ομάδα Ζευς

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 "Ζευς" (F-16 Demo Team) αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκτέλεσης αεροπορικών επιδείξεων, που σκοπό έχει να διαδώσει την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας και την τόνωση του ηθικού τόσο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και της Ελληνικής κοινωνίας ενώ παράλληλα προβάλλει την μαχητική ικανότητα και το γενικότερο έργο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για την εκτέλεση του προγράμματος επίδειξης το αεροσκάφος πετά χωρίς εξωτερικά φορτία (καθαρή διαμόρφωση) ή μπορεί να φέρει τις Σύμμορφες Δεξαμενές Καυσίμου (Conformal Fuel Tanks-CFT's). Το Ελληνικό F-16 είναι το μοναδικό αεροσκάφος επιδείξεων στον κόσμο που εκτελεί το πρόγραμμα επίδειξης με διαμόρφωση CFT. Η μέγιστη ταχύτητα κατά τη διάρκεια της επίδειξης είναι 0.94 Mach, ενώ τα G κυμαίνονται από +9,5 έως -3. Κάθε πτήση επίδειξης πληρεί όλα τα διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας Πτήσεων που ορίζονται από το ΝΑΤΟ, τον ICAO, τον JAA και την FAA.

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι τύπου F-16C Block 52+

Δείτε την ιστορία και όλες τις επιδήξεις της ομάδας

Σχετικές ειδήσεις