ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - Live: Λευκό τοπίο η Αχαΐα - Χιόνισε μέχρι και στο κέντρο της Πάτρας (photo-video)

Καιρός - Live: Λευκό τοπίο η Αχαΐα - Χιόνισε μέχρι και στο κέντρο της Πάτρας (photo-video)

Καιρός| Χιόνια: Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η Αχαΐα από τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/1) – Χιόνια μέχρι και στο κέντρο της Πάτρας.

Οι πρώτες νιφάδες χιονιού άρχισαν να πέφτουν στο κέντρο της Πάτρας αλλά και στις βορεινές συνοικίες προαναγγέλλοντας την Έλευση της «Αριάδνης».

xionia patra 2

Οι Πατρινοί που πετάχτηκαν από τα σπίτια τους για να φωτογραφίσουν τα ασπρισμένα από το χιόνι Ι.Χ. τους, ενώ κάποιοι άλλοι έπαιξαν μέχρι και χιονοπόλεμο, όπως στα Ψηλαλώνια.

xionia patra 3

Σύμφωνα με το patrastimes.gr από τις 09:00 το πρωί νιφάδες χιονιού πέφτουν κατά διαστήματα ακόμα και στις περιοχές Ηρώων Πολυτεχνείου, Μπεγουλάκι, Νοσοκομείο , Σύνορα, Εγλυκάδα, ενω στα λευκά είναι το Σούλι, η Ελεκίστρα , το Καστρίτσι, η Πιτίτσα, Μποζαϊτικα

xionia patra

Κι όμως το χιόνι επισκέφθηκε πριν απο λίγη ώρα την Πάτρα. Μια ευχάριστη έκπληξη για τους Πατρινούς σε πολλές συνοικίες της πόλης που βγήκαν από τη ζέστη των σπιτιών και αντίκρυσαν τα αυτοκίνητά τους γι αρχή να έχουν ντυθεί στα... λευκά!

Χιόνια στην Πάτρα το 1907

Το 1893 αναφέρεται ότι το είχε 'στρώσει' στην Πάτρα αλλά τα ντοκουμέντα έρχονται αργότερα το 1907 που στις 9 Ιανουαρίου υπήρξε η μεγαλύτερη χιονόπτωση στην πόλη μέχρι και σήμερα, χιόνιζε συνεχώς από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα με θερμοκρασία -1 βαθμούς και οι φωτογράφοι της εποχής δεν έχασαν την ευκαιρία αυτή.

Εικόνες από το meteo-news.gr

xionia patra 7
xionia patra 8

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για το κύμα χιονιά που σαρώνει την χώρα

Σχετικές ειδήσεις