ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σύγκρουση ιστιοφόρου με πλοίο

Πάτρα: Σύγκρουση ιστιοφόρου με πλοίο

Σύγκρουση ιστιοφόρου με πλοίο σημειώθηκε το πρωί νότια του λιμένα της Πάτρας, κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Με πλοίο αγνώστων στοιχείων συγκρούστηκε το πρωί το ιστιοφόρο «Janti» σημαίας ΗΠΑ με τρεις επιβαίνοντες στη θαλάσια περιοχή νότια του λιμανιού της Πάτρας.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του λιμενικού και καθώς καθώς και το Α/Κ «Κωνσταντίνος», ενώ τα φορτηγά πλοία «Ελένη» και «Modulus 1» σημαίας Ρωσίας που έπλεαν στην περιοχή, ενημερώθηκαν να κατευθυνθούν προς το λιμένα Πάτρας προς διερεύνηση εμπλοκής τους στη σύγκρουση.

Το «Janti» κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας αυτοδυνάμως, ενώ ο ένας εκ των τριών επιβαινόντων μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε.

Επιθεώρηση θα διενεργηθεί στα φορτηγά πλοία, ενώ απογορεύτηκε ο απόπλους στο ιστιοφόρο μέχρι να προσκομίσει βεβαιωτικό αξιοπλοΐας.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, δύο φορτηγά πλοία, το ένα με σημαία Ελλάδας και το άλλο με σημαία Ρωσίας, που έπλεαν στην περιοχή, ενημερώθηκαν να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Πάτρας. Στα δύο φορτηγά πλοία πρόκειται να διενεργηθεί επιθεώρηση, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους στη σύγκρουση, ενώ στο ιστιοφόρο απαγορεύτηκε ο απόπλους, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.