ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός Πάσχα: Τι δείχνουν τα Μερομήνια για τη Μ. Εβδομάδα – Πού θα βρέχει

Καιρός Πάσχα: Τι δείχνουν τα Μερομήνια για τη Μ. Εβδομάδα – Πού θα βρέχει

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου τα Ημερομήνια έχουν προβλέψει τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν όλο το χρόνο στη χώρα.

Τα Μερομήνια αμφισβητούνται από την επίσημη μετεωρολογία ωστόσο, βρίσκουν υποστηριχτές σε αγρότες και κτηνοτρόφους και αρκετές φορές οι προβλέψεις τους επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα Μερομήνια υπολογίζονται από τις δώδεκα πρώτες ημέρες του φεγγαριού του Αυγούστου. Παρατηρώντας τον καιρό αυτών των πρώτων ημερών, οι γνώστες προβλέπουν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα μηνών.

Φέτος η Κυριακή του Πάσχα πέφτει αρκετά νωρίς, στις 16 Απριλίου.

Οι μετεωρολόγοι αποφεύγουν τις προβλέψεις μέχρι στιγμής, συστίνωντας υπομονή και παραπέμποντας στις επόμενες ημέρες για ασφαλείς προβλέψεις.

Τα Ημερομήνια εντούτοις προβλέπουν ότι ο καιρός θα είναι άστατος σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ δεν αποκλείονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα, στις αρχές του μήνα, 1 – 17 Απριλίου το κρύο θα συνεχίζεται και οι βόρειοι άνεμοι θα επικρατούν. Οι θερμοκρασίες από 6 έως 16 βαθμούς με πιθανές βροχές μεγάλης διάρκειας για την εποχή.

Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου και Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου οι μέρες θα είναι συννεφιασμένες με πιθανές μπόρες.

Δευτέρα του Πάσχα και μέχρι τις 24 του μήνα θα υπάρχει βελτίωση της θερμοκρασίας 8 – 18 βαθμούς και θα κοπάσουν οι άνεμοι.

Πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται ξανά για το τέλος Απριλίου.

Αναμένουμε και τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για να δούμε πώς θα ταξιδέψουν φέτος οι εκδρομείς του Πάσχα και με τι καιρό θα ψήσουμε τον οβελία.