ΕΛΛΑΔΑ

Καστοριά: Γούνα «εμποτισμένη» με… χρυσό 24 καρατίων στην 42η Διεθνή Έκθεση

Καστοριά: Γούνα «εμποτισμένη» με… χρυσό 24 καρατίων στην 42η Διεθνή Έκθεση

Γούνα «εμποτισμένη» με …χρυσό 24 καρατίων, με τη μέθοδο της νανοτεχνολογίας, με τιμή που φθάνει τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ (!) παρουσιάζεται για πρώτη φορά, σε παγκόσμιο επίπεδο, στην 42η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

Το ΑΠΕ - ΜΠΕ βρήκε συνομίλησε με τον εμπνευστή της πρωτότυπης αυτής ιδέας, επιστήμονα και ερευνητή Dr.Ing. Hristo Hadjiev, στέλεχος της εταιρείας έρευνας και ανάπτυξης Soha Innovations, που εδρεύει στην Γερμανία και έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις στη Βουλγαρία. Στο σταντ της συγκεκριμένης εταιρείας, εντός του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, έκτασης 13.000 τ.μ, ο κ. Hristo Hadjiev, εκθέτει τα μοναδικά δύο κομμάτια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή παγκοσμίως, ενώ ένα τρίτο «ήδη έχει αγοράσει και απολαμβάνει μια Ρωσίδα», επισήμανε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «το εύρος της τιμής μιας "χρυσής" γούνας, ξεκινά από τις 40.000 ευρώ και φτάνει έως και τα 200.000 ευρώ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο ίδιος επισήμανε ότι η γούνα ποτισμένη με ... τις ίνες χρυσού 24 καρατίων, μπορεί να αποκτηθεί κατόπιν παραγγελίας, ενώ συμπλήρωσε ότι ο χρόνος κατασκευής της απαιτεί μόνο μερικές εβδομάδες.

Ο κ. Hadjiev επισήμανε ακόμα ότι η κατασκευή της πρωτότυπης γούνας έχει τις ρίζες της στη νανοτεχνολογία, αλλά κληθείς να δώσει περισσότερες πληροφορίες είπε χαριτολογώντας: «δεν μπορώ να αποκαλύψω τα μυστικά, καθώς η ΝΑΣΑ μας παρακολουθεί».

Όπως αποκάλυψε η ιδέα της καινοτομίας γεννήθηκε όταν στη διάρκεια επίσκεψής του σε έκθεση γούνας, πριν τέσσερα χρόνια στο εξωτερικό και καθώς περιηγούταν στους χώρους αναρωτήθηκε αν θα έμοιαζε πολύ ωραία η γούνα σε χρυσό ή και ασήμι. Έτσι, έκανε την ιδέα του πραγματικότητα και όπως επισήμανε «δεν μου πήρε πάνω από έξι μήνες να παράξω την καινοτομία αυτή».

Σχετικές ειδήσεις