ΕΛΛΑΔΑ

Κοζάνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω τεράστιας κατολίσθησης στο ορυχείο Αμυνταίου

Κοζάνη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω τεράστιας κατολίσθησης στο ορυχείο Αμυνταίου

Ο δήμαρχος Αμυνταίου θα υποβάλει το αίτημα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και ακολούθως ο περιφερειάρχης αφού το εγκρίνει θα το διαβιβάσει στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη «η απόφαση του υπουργού είναι δεδομένη και την ανακοίνωσε ήδη στους κατοίκους κατά την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε από κοινού και με την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά».

κοζανη 2

Με απόφαση της Περιφέρειας οι κάτοικοι του χωριού για λόγους ασφαλείας διανυκτέρευσαν στα ξενοδοχεία της περιοχής, ενώ ήδη υπάρχει συμφωνία με τη ΔΕΗ οι κάτοικοι που εκκένωσαν τα δέκα σπίτια που υπέστησαν ρωγμές και καταστροφές να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταφέρουν τα οικιακά σκεύη, τον εξοπλισμό κατοικίας, αλλά και τα αγροτικά τους μηχανήματα σε χώρο που θα υποδειχθεί από την Εταιρεία.

κοζανη 3

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης θα βρεθεί σήμερα (11/6/2017) νωρίς το πρωί στην Κοζάνη όπου θα επισκεφθεί τους Ανάργυρους και θα προεδρεύσει σε ευρεία σύσκεψη για τις ενέργειες της επόμενης ημέρας. Έφτασε χθες το απόγευμα (10/6/2017) εκτάκτως στην περιοχή κλιμάκιο της ΔΕΗ με επικεφαλής τον πρόεδρο Μανώλη Παναγιωτάκη.

κοζανη 4

Η ΔΕΗ, με αφορμή αναφορές για παρουσία περαστικών από το χώρο της κατολίσθησης, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι «απαγορεύεται ρητά η προσέλευση στο χώρο αυτό διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ασφαλείας για τους ίδιους».

Σχετικές ειδήσεις