ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μυτιλήνη: Καταγγελία - σοκ για τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει το νησί

Φωτιά Μυτιλήνη: Καταγγελία - σοκ για τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει το νησί

Φωτιά Μυτιλήνη: Η ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες απέδωσε και το πρωί της Παρασκευής (04/08), δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα.

Πυροσβέστες και εθελοντές, κατάφεραν μέσα στη νύχτα να ελέγξουν την ανάπτυξη των πύρινων μετώπων προς τις κατοικημένες περιοχές των χωριών του Πλωμαρίου, Τρύγωνας και Πλαγιά.

Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Νικόλαο Μπαμπάκο, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, «δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο παρά κάποιες αναζοπυρώσεις».

mytilini3

Ο κ. Μπαμπάκος, επανέλαβε την εκτίμηση που είχε κάνει και νωρίτερα, ότι η δηλαδή φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση, καθώς μέτωπα αναπτύσσονταν σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο.

Η μεγάλη δασική φωτιά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει τεθεί υπό έλεγχο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έκαψε δύο με δυόμισι χιλιάδες στρέμματα, στην περιοχή μεταξύ της Γέρας και του Πλωμαρίου.

Μόνο πρόβλημα είναι οι αναζωπυρώσεις μέσα στις καμένες εκτάσεις. Για την κατάσβεσή τους επιχειρούν συνεχώς τέσσερα δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα, τα οποία μαζί με ένα ελικόπτερο τύπου Σινούκ ήλεγξαν τα μέτωπα της φωτιάς, σε συνεργασία με τις επίγειες δυνάμεις.

fotia4

«Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα. Κάποια στιγμή απειλήθηκαν σπίτια και άλλες εγκαταστάσεις, αλλά με ηρωισμό πυροσβέστες και εθελοντές τα κατάφεραν να περιορίσουν το μέγεθος της καμένης γης» δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το μέτωπο της φωτιάς ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας του δήμου Μυτιλήνης Νίκος Καρασάββας.

Για «ηρωισμό που επέδειξαν όλη τη νύχτα τα πεζοπόρα τμήματα» και για «αποτελεσματικότητα των χειριστών των δασοπυροσβεστικών αεροπλάνων» μίλησε και η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.

mytilini4

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά της Μυτιλήνης ενισχύθηκαν με οχήματα από την Αθήνα, τα οποία έφτασαν σήμερα το πρωί.

Η φωτιά ξέσπασε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης (03/08/2017) μεταξύ Παπάδου Γέρας και Πλωμαρίου, κατακαίοντας δασική έκταση και ελαιοκαλλιέργειες.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το μέτωπο της φωτιάς στη gallery του Newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφιών: lesvosnews.gr, lesvospost.gr

Σχετικές ειδήσεις