ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση στη στρατολόγηση του Σεπτεμβρίου

Παράταση στη στρατολόγηση του Σεπτεμβρίου
Δύο ημέρες παράταση έδωσε το γενικό Επιτελείο Στρατού στους στρατεύσιμους που καλούνται να καταταχθούν μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου...

Δύο ημέρες παράταση έδωσε το γενικό Επιτελείο Στρατού στους στρατεύσιμους που καλούνται να καταταχθούν μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Το ΓΕΣ ανακοίνωσε πως λόγω των απεργιών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα δώσει δύο ακόμη ημέρες παράτασης στη στρατολόγηση του στρατού ξηράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, λόγω της απεργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και προς εξυπηρέτηση των καλουμένων για κατάταξη στρατευσίμων, κατά το διάστημα από 26 έως 29 Σεπτεμβρίου 2011, επισημαίνει τη δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος, για παράταση της παρουσίασης τους έως δύο ημέρες, εφόσον διαπιστώνονται λόγοι αντικειμενικής αδυναμίας. Με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξής τους και την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, μπορούν να παρουσιαστούν σε οποιαδήποτε στρατιωτική ή αστυνομική αρχή για να δηλώσουν τους λόγους αδυναμίας και να παραταθεί η κατάταξή τους.

Επισημαίνεται ότι στους στρατευσίμους που θα αφιχθούν στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου από τη νησιωτική Ελλάδα, κατά το διάστημα από 27 έως 29 Σεπτεμβρίου 2011, θα παρέχεται η διευκόλυνση για τη μετακίνησή τους προς τα κέντρα κατάταξης ή αφετηρίες συγκοινωνιακών μέσων (ΚΤΕΛ-ΟΣΕ) με χρησιμοποίηση υπηρεσιακών λεωφορείων. Προς τούτο οι στρατεύσιμοι να απευθύνονται στους εκπροσώπους του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι θα βρίσκονται στις πύλες εισόδου στα λιμάνια Λαυρίου και Ραφήνας και στις πύλες Ε-3 και Ε-5 στο λιμάνι Πειραιά.