ΕΛΛΑΔΑ

Εξέλιξη - σοκ στην απαγωγή Λεμπιδάκη: Ο επιχειρηματίας βρίσκεται στην Κρήτη

Εξέλιξη - σοκ στην απαγωγή Λεμπιδάκη: Ο επιχειρηματίας βρίσκεται στην Κρήτη

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, του γνωστού επιχειρηματία από την Κρήτη, που βρίσκεται εδώ και 5 ολόκληρους μήνες όμηρος στα χέρια απαγωγών.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε διάρκεια απαγωγή στην Ελλάδα, με την οικογένεια του επιχειρηματία να βρίσκεται στα όρια της.

Αν και τα δεδομένα της υπόθεσης δεν έχουν αλλάξει όλο αυτό το διάστημα, ωστόσο η ΕΛ.ΑΣ πιστεύει ότι ο Μιχάλης Λεμπιδάκης κρατείται επί κρητικού εδάφους και βρίσκεται στη ζωή παρά το γεγονός ότι είναι φοβερά καταπονημένος και εξαντλημένος ψυχολογικά

Η στάση των απαγωγέων παραμένει σκληρή και αλαζονική, εμμένοντας στις οικονομικές απαιτήσεις που προβάλλουν έναντι της οικογένειας, την οποία «σφυροκοπούν» ψυχολογικά με φοβερά «σκαμπανεβάσματα» και ύφος, παντελώς απαξιωτικό και προσβλητικό.

Οι απαγωγείς, πέντε μήνες μετά την 30η Μαρτίου, εξακολουθούν να πιστεύουν ακράδαντα ότι έχουν το πάνω χέρι στις συνομιλίες, απειλούν, βρίζουν και απαιτούν. Σε αυτό το κομμάτι η ΕΛ.ΑΣ δεν έχει ουσιαστική εμπλοκή.

Το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης χειρίζεται αποκλειστικά η οικογένεια, η οποία έχει διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση και σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ύψος των λύτρων που ζητούν.

Από 'κει και πέρα, καταβάλλονται προσπάθειες σε άλλα επίπεδα για να δοθεί επιτέλους ένα τέλος σε αυτήν την υπόθεση.