ΕΛΛΑΔΑ

Μόλυνση Σαλαμίνα: Η σοκαριστική φωτογραφία της μικρής Αλκυόνης

Μόλυνση Σαλαμίνα: Η σοκαριστική φωτογραφία της μικρής Αλκυόνης

Συνταρακτικές είναι οι εικόνες που μοιράστηκε στο Facebook o φωτογράφος Γιώργος Μουτάφης που βρέθηκε στη Σαλαμίνα μετά την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η βύθιση του πλοίου «Aγ. Ζώνη ΙΙ» το οποίο ήταν φορτωμένο με 2.570 τόνους καύσιμα.

«Βρήκα στη θάλασσα της Σαλαμινας σήμερα το πρωί μια μικρή Αλκυόνη που είχε κολλήσει στο μαζούτ.Την έβγαλα στην ακτή και με την βοήθεια περαστικών της βγάλαμε( οσο μπορούσαμε) την πίσσα και το μαζούτ που είχε επάνω της.Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια τα παιδιά απο τον Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας αλλα και τον φίλο Κρίς απο την Greenpeace Greece που μετέφερε το πτηνό στην ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής. Μόλις επικοινώνησα μαζί τους,το πουλί είναι ακόμη ζωντανό και ήδη του κάνουν τις πρώτες πλύσεις για να φύγει η απανθρωπιά μας απο πάνω του», γράφει στην ανάρτησή του στο facebook ο γνωστός φωτογράφος.

alkyoni 1
alkyoni 2

Ο φωτογράφος επανήλθε με νεότερη ανάρτηση και όπως γράφει το Αλκυονάκι δεν τα κατάφερε...

moyt1

Ο φωτορεπόρτερ και τακτικός συνεργάτης του Reuters Γιώργος Μουτάφης, ενώ φωτογράφιζε για το πρακτορείο του, είδε τη μικρή Αλκυόνη κολλημένη στο μαζούτ να παλεύει για τη ζωή της. Χωρίς να το σκεφτεί βούτηξε μέχρι τη μέση μέσα στο μαζούτ για να την σώσει, αλλά δυστυχώς το μικρό πουλάκι δε τα κατάφερε.

Πηγή φωτογραφιών: Γιώργος Μουτάφης

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ