ΕΛΛΑΔΑ

Πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη»: Φταίει το «Blue Star Patmos» για τη ρύπανση

Πλοιοκτήτης του «Αγία Ζώνη»: Φταίει το «Blue Star Patmos» για τη ρύπανση

Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, προέβη ο πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη», ο οποίος εκφράζει μεν τη λύπη του, ωστόσο επιρρίπτει αλλού τις ευθύνες για την πετρελαιοκηλίδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι «Ε, ο Θεόδωρος Κουντούρης, ισχυρίζεται πως εάν είχε φύγει το καύσιμο από το δεξαμενόπλοιό του θα είχε πλημμυρίσει όλη η Ελλάδα και καταγγέλλει ότι για την πετρελαιοκηλίδα ευθύνεται το «Blue Star Patmos», το οποίο ρυμουλκήθηκε την Παρασκευή από την Ίο στο Πέραμα.

«Όχι, το καύσιμο αν είχε φύγει, θα είχε πλημμυρίσει όλη η Ελλάδα. Έχει γίνει πάρα πολλή μεγάλη ζημιά, λυπούμαστε γι’ αυτό που έχει γίνει. Από την πρώτη στιγμή δεν σηκώσαμε τα χέρια ψηλά» δηλώνει ο κ. Κουντούρης στο «Ε» και σημειώνει ότι η εταιρεία του ανέθεσε στα δυο μεγαλύτερα συνεργεία της Ελλάδας να προβούν στις απορρυπάνσεις.

Ο πλοιοκτήτης υποστηρίζει ότι το δεξαμενόπλοιο ήταν στεγανοποιημένο από το μεσημέρι της Τρίτης και ότι κάποιοι προσπαθούν να «φορτώσουν» τη ρύπανση στο «Αγία Ζώνη».

«Δεν μπορεί τώρα το πετρέλαιο που έχει πάει Σαλαμίνα να φύγει να πάει Πειραϊκή μετά. Το πλοίο είναι στεγανοποιημένο από χθες το μεσημέρι (Τρίτη). Την Παρασκευή ήρθε άλλο πλοίο που είχε πάθει ρήγμα -και το ξέρετε- και ήρθε στο Πέραμα. Ήδη έγινε ρύπανση στο λιμάνι του Περάματος από το συγκεκριμένο πλοίο. Τώρα έχουν ‘φορτώσει’ όλη τη ρύπανση σε μας». Επιρρίπτει ευθύνες, δε, στο «Blue Star Πάτμος», τονίζοντας ότι «πέρασε ρυμουλκούμενο και ήρθε στο Πέραμα για επισκευές, και το οποίο είχε διαρροή κατά την διάρκεια της μεθόρμισής του από το νησί εδώ».

Ερωτηθείς εάν ο αέρας παρέσυρε το πλοίο, ο κ. Κουντούρης απαντάει ότι: «Όταν αλλάζει ο καιρός, εδώ στο λιμάνι του Πειραιά γίνονται», ωστόσο, επιμένει στους ισχυρισμούς του, αναφέροντας: «Υπάρχουν και άλλα πλοία που έχουν υποστεί κάποιες ζημιές και μπορεί κάποια κομμάτια ρυπάνσεως να είναι και από άλλα πλοία, δεν είναι ότι όλα είναι δικά μας. Δεν βρήκαμε τώρα έναν και τα φορτώνουμε όλα».

Επιπρόσθετα, διέψευσε και τις καταγγελίες ότι δεν υπήρχε το προβλεπόμενο πλήρωμα στο δεξαμενόπλοιο, που θα μπορούσε να εντοπίσει έγκαιρα τη ρύπανση.

Σχετικές ειδήσεις