ΕΛΛΑΔΑ

Αποδεκατίζεται η ομάδα ΔΙΑΣ

Αποδεκατίζεται η ομάδα ΔΙΑΣ
Την ώρα που η εγκληματικότητα στην Ελλάδα αυξάνεται, όπως και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών…

Την ώρα που η εγκληματικότητα στην Ελλάδα αυξάνεται, όπως και το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών η αστυνομία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα, με σημαντικότερο αυτό της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού, όπως καταγγέλει στο newsbomb.gr, ο πρόεδρος των ειδικών φρουρών, Βασίλης Ντούμας.

Αποκαλύπτει πως η ομάδα ΔΙΑΣ απειλείται σχεδόν με εξαφάνιση, καθώς από τον περασμένο Μάρτιο το δυναμικό της σε άνδρες μειώθηκε κατά 30%, ενώ μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα σταματα και τις περιπολίες της, δίνοντας έτσι σημαντικό πλεονέκτημα σε παράνομους και κακοποιούς να δρουν ανενόχλητοι.

«Η συγκεκριμένη ομάδα, δηλώνει ο κ.Ντούμας, έχει αποκλίνει πολύ από τους στόχους της. Όταν δημιουργήθηκε ήταν η δύναμη της αστυνομίας που μπορούσε εύκολα να αστυνομεύσει σε κάθε γειτονιά της χώρας επειδή οι άντρες της είχαν την άνεση να κινούνται γρήγορα με τις μηχανές. Αν θυμάστε, όταν είχε δημιουργηθεί η συγκεκριμένη ομάδα, υπήρχαν πολλοί άντρες της καθημερινά στους δρόμους. Πλέον, οι περιπολίες της έχουν μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό».

Όσον αφορά στην έξαρση της εγκληματικότητας που καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα, με άγριες δολοφονίες ηλικιωμένων, ληστείες κ.α. ο κ.Ντούμας αν και την απέδωσε στην οικονομική κρίση, επεσήμανε πως σημαντικότερο στοιχείο που διογκώνει το ήδη μεγάλο πρόβλημα αποτελεί «η υποβαθμισμένη και παραμελημένη αστυνομία».