ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Καιρός:Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες αναμένεται να επηρεάσουν αρκετές περιοχές της χώρας τις επόμενες ώρες σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα Σάββατο (16/12) και από τα δυτικά αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες με θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Σάββατο (16/12/2017)

  • Από τις μεσημεριανές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, σταδιακά η κεντρική Στερεά, πιθανόν η ανατολική Στερεά, πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ το βορειοανατολικό Αιγαίο.
  • Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 και πιθανόν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Κυριακή (17-12-17)

Μέχρι τη νύχτα τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι η Θράκη και τις πρωινές ώρες πιθανόν η δυτική Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο καιρός σήμερα Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι τοπικά ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο και βαθμιαία πιθανόν την ανατολική Στερεά και πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα πελάγη 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Στην Αττική παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανόν στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και σταδιακά στα ανατολικά και νότια έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμάινεται από 11 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 7 και 15 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά. Σταδιακά από το μεσημέρι νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες αρχικά στα δυτικά και πιθανόν έως τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και βαθμιαία έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ που σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά και πιθανόν πρόσκαιρα στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σταδιακά σποραδικές καταιγίδες οι οποίες το βράδυ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: στα βόρεια νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία νότιοι 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου

Στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιώτικη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τη νύχτα στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, μέχρι το μεσημέρι στη Θράκη και τις πρωινές ώρες πιθανόν στα δυτικά.

Λίγα χιόνια στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο

Πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν από δυτικές διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: σε βαθμιαία πτώση από τα βορειοδυτικά.

Θερμοκρασία: από 07 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Σχετικές ειδήσεις